That Boutique-y Whisky Company Ardmore (Batch 2) 14yo 49.1%

Finns inte möjligheten att kunna ses och mötas på plats så finns det ju numera i denna fantastiska datavärlden möjligheten att kunna träffas online. Och det var precis vad som skedde vid Google Meet-provningen ”En tredjedel världswhisky, en tredjedel speyside, en tredjedel highland.” och som hostades utav Jim Torarp (@jimtorarp) i förra veckan och som freddeboos.se fått en inbjudan till.

Ett onlineevent där 13 stycken whiskyentusiaster hade samlats för att njuta av sex stycken olika whiskys och kördes enligt upplägget som en blindprovning. Single Malt Whiskyn That Boutique-y Whisky Company Ardmore (Batch 2) 14yo 49.1% fanns med i laguppställningen och hittades i det sista glaset.

That Boutique-y Whisky Company was founded to bring forgotten drams from som of the best distilleries to the whisky-craving masses – our limited edition labels are hand-illustrated and designed with a nod towards whimsicality, often incorporating whisky industry ”in-jokes”.

Vid denna provningen var detta en ”Highland-whisky” och där samplesstorleken på whiskyn som provades var 3 cl. (I vanlig ordning sparades lite för min del av varje whisky för att i efterhand kunna gå tillbaka och kanske addera fler smaknoter och ev. poängjustera något . Under själva provningarna kan det bli lite ont om tid att hinna skriva ned allt och där man helst vill vara delaktig i allt vad som sägs och diskuteras kring varje whisky).

That Boutique-y Whisky Company Ardmore (Batch 2) 14yo 49.1%

 WHISKY: That Boutique-y Whisky Company Ardmore
 STYRKA:  49,1%  ÅR:  2018  ÅLDER: 14 yo
 REGION:  Highlands  TYP: Single Malt  PRIS: ca. 688 kr
 DESTILLERI:  Ardmore  SB-ART NR:  –
 BUTELJERARE:  TBWC  LEVERANTÖR: TBWC
 ÖVRIG INFO:  Batch 2, Antal flaskor: 582 st 
Mina omdömen: That Boutique-y Whisky Company Ardmore (Batch 2) 14yo 49.1%

DOFT: Lätt gumminyanserad rökighet med inslag av lägereld och lite dova toner av möbelfernissa(?). Något lite klen i övrigt i doften där några lättare ekfatsinslag kan noteras och några ljusa toner av spannmål och kokad frukt.

SMAK: Känns tyvärr något ännu mer anonym än doften hintade om och där ljus maltighet möter kokad frukt med lite hö i. Typ. Har även tappat ganska mycket av den inledande gummirökigheten. Tycker smaken överlag är lite svårplacerad och få grepp om.

EFTERSMAK: Detsamma gäller även den avslutande delen som tyvärr inte tillför så värst mycket mer än lite dovare inslag av kokad frukt och en något besk ekfatssvans.

HELHET: En ok vardagswhisky som inte sticker ut speciellt mycket åt nått håll mer än att den känns ganska lågmäld och lite för anonym. Tycker den har lite bättre doft än smak.

TOTALPOÄNG: 14,75 / 20,00

Meet-provning – ”En tredjedel världswhisky, en tredjedel speyside, en tredjedel highland.” – av @jimtorarp Meet-provning – ”En tredjedel världswhisky, en tredjedel speyside, en tredjedel highland.” – av @jimtorarp Meet-provning – ”En tredjedel världswhisky, en tredjedel speyside, en tredjedel highland.” – av @jimtorarp

Meet-provning – ”En tredjedel världswhisky, en tredjedel speyside, en tredjedel highland.” Mina poäng
WHISKY 1: Lambertus Belgian Single Grain Whisky 10 yo 40% – (whiskybase) 08,00/20,00 p
WHISKY 2: Mosgaard Organic Single Malt Port Wine Cask (Batch 2) 48,3% – (whiskybase) 14,75/20,00 p
WHISKY 3: Gordon Machphail Glenrothes ”The Whisky Mercenary” 13yo 50% – (whiskybase) 15,00/20,00 p
WHISKY 4: A.D. Rattray Ben Nevis 8yo Cask #1939 58.5% – (whiskybase) 15,50/20,00 p
WHISKY 5: SMWS 35.342 ”Sapid synthesis of sweetness and spice” 10yo 61,3% – (whiskybase) 15,75/20,00 p
WHISKY 6: That Boutique-y Whisky Company Ardmore (Batch 2) 14yo 49.1% – (whiskybase) 14,75/20,00 p

Notering: 231012, ”En tredjedel världswhisky, en tredjedel speyside, en tredjedel highland.” – hostad av @jimtorarp

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 59 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *