SMWS 35.342 ”Sapid synthesis of sweetness and spice” 10yo 61,3% (Glen Moray)

Min personliga vinnare vid onlineprovingen ”En tredjedel världswhisky, en tredjedel speyside, en tredjedel highland.” och som arrangerades av whiskyentusiasten @jimtorarp var denna SMWS 35.342 ”Sapid synthesis of sweetness and spice” 10yo 61,3%. En 1st Fill Ex-Bourbon-lagrad whisky och där man om man dechiffrerar kodnamnet kan få fram det bakomliggande destilleriet Glen Moray och utgåva/fat 342.

”Dry grass, honeysuckle, and hessian; fudge, sugared almonds and cream soda floats; curried sultanas, hot cross buns and liqourice allsorts” //SMWS

Vid denna provningen var detta en ”Speyside-whisky” och där samplesstorleken på whiskyn som provades var 3 cl. (I vanlig ordning sparades lite för min del av varje whisky för att i efterhand kunna gå tillbaka och kanske addera fler smaknoter och ev. poängjustera något . Under själva provningarna kan det bli lite ont om tid att hinna skriva ned allt och där man helst vill vara delaktig i allt vad som sägs och diskuteras kring varje whisky).

Mitt lilla långsamtgående och fortfarande pågående projekt om att försöka kunna smaka på åtminstonde en utgåva ifrån varje nummerkod och destilleri som SMWS buteljerar ifrån fortgår så sakteliga… Och om det skulle råka finnas nån i min ”närmaste whiskyvänkrets” som har nån för mig ännu osmakad SMWS-whisky så är jag självklart öppen för förslag och där kontakt gärna får tas för ev. samplesbyte.

SMWS 35.342

 WHISKY:  SMWS 35.342 ”Sapid synthesis of sweetness and spice”
 STYRKA:  61,3%  ÅR:  2012  ÅLDER: 10 yo
 REGION:  Speyside  TYP: Single Malt  PRIS: ca. 859 kr
 DESTILLERI:  Glen Moray  SB-ART NR:  –
 BUTELJERARE:  SMWS   LEVERANTÖR:  SMWS 
 ÖVRIG INFO:  Fattyp: 1st Fill Ex-Bourbon, Antal flaskor: 235 st 
Mina omdömen: SMWS 35.342 ”Sapid synthesis of sweetness and spice” 10yo 61,3% (Glen Moray)

DOFT: God och fyllig fruktighet inleder med litet positivt inslag av sköljmedel. Här kan också en ljusare men ändå välbalanserad maltig också noteras och lite ljusa toner av hö lite längre bort.

SMAK: Här har en pepprighet tillkommit och som även för med sig lite hetta i bakgrunden. Här kan också en viss ekfatsbeska noteras tillsammans med inslag av lite fruktiga undertoner.

EFTERSMAK: Ännu lite mer framväxande beska mot slutet men ändå med viss finess och elegans och jag gillar det!

HELHET: En whisky man kanske får jobba lite med och kanske även vattna något för att komma riktigt nära men för min del var detta, om än inte en fullträff så ändå en riktigt trevlig rackare och som jag blev mer nyfiken på. (speciellt efter mer tid i glaset och när den hunnit öppna upp ordentligt).

TOTALPOÄNG: 15,75 / 20,00

Meet-provning – ”En tredjedel världswhisky, en tredjedel speyside, en tredjedel highland.” – av @jimtorarp Meet-provning – ”En tredjedel världswhisky, en tredjedel speyside, en tredjedel highland.” – av @jimtorarp Meet-provning – ”En tredjedel världswhisky, en tredjedel speyside, en tredjedel highland.” – av @jimtorarp

Meet-provning – ”En tredjedel världswhisky, en tredjedel speyside, en tredjedel highland.” Mina poäng
WHISKY 1: Lambertus Belgian Single Grain Whisky 10 yo 40% – (whiskybase) 08,00/20,00 p
WHISKY 2: Mosgaard Organic Single Malt Port Wine Cask (Batch 2) 48,3% – (whiskybase) 14,75/20,00 p
WHISKY 3: Gordon Machphail Glenrothes ”The Whisky Mercenary” 13yo 50% – (whiskybase) 15,00/20,00 p
WHISKY 4: A.D. Rattray Ben Nevis 8yo Cask #1939 58.5% – (whiskybase) 15,50/20,00 p
WHISKY 5: SMWS 35.342 ”Sapid synthesis of sweetness and spice” 10yo 61,3% – (whiskybase) 15,75/20,00 p
WHISKY 6: That Boutique-y Whisky Company Ardmore (Batch 2) 14yo 49.1% – (whiskybase) 14,75/20,00 p

Notering: 231012, ”En tredjedel världswhisky, en tredjedel speyside, en tredjedel highland.” – hostad av @jimtorarp

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 27 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *