Clydeside Limited Edition (2023) 60,6%

Beläget strax intill floden Clyde i centrala Glasgow håller sedan 2017 det unga och nybyggda destilleriet Clydeside till och det är härifrån dagens whiskypost och dagens samplesprov av denna klassiska Lowland-whiskyn Clydeside Limited Edition (2023) 60,6% kommer ifrån. Detta ses fram emot! 😀

freddeboos.se - sample/varuprov”Clydeside Whisky är tillverkad med traditionella produktionsmetoder och lokala råvaror. Destilleriet använder kopparpotstills och noggrant utvalt maltkorn för att skapa sina whisky. Whiskyn lagras sedan i en mängd olika fattyper, inklusive bourbonfat och sherryfat, för att utveckla dess unika smaker och egenskaper.” //OpenAI (2023) ChatGPT

 (En whiskypost baserad på ett gratis sample/varuprov som ankommit freddeboos.se-bloggen)

Clydeside Limited Edition (2023) 60,6%

 WHISKY: Clydeside Limited Edition
 STYRKA: 60,6% ÅLDER: (2017)  ÅR: 2023
 REGION: Lowland TYP: Singlemalt  PRIS: 997 kr
 DESTILLERI: Clydeside Distillery SB-ART NR: 58421
 PRODUCENT: Clydeside Distillery LEVERANTÖR: Clydesdale AB
 ANTAL FLASKOR: ? DATUM: 18/10 – 2023
 FATTYP: American First Fill Bourbon
Mina omdömen: Clydeside Limited Edition (2023) 60,6%

DOFT: Mycket blommig doft med härligt fruktiga toner av lite tropisk karaktär. I bakgrunden kan en lättare pepprighet anas tillsammans med pigg och frisk ton av lemoncurd.

SMAK: Fyllig och med ganska stor tropisk fruktighet och där det finns en underliggande och ganska intressant vitpepprighet som tar för sig en del. Lite svårbalanserad då jag tycker den både vinner men även förlorar lite med extra vatten.

EFTERSMAK: Gula plommon, lemoncurd och ljusa tropiska frukter delar utrymmet med en del inslag av American first fill bourbonfat och där även en lättare beskhet tydliggörs i smaken och som (ovattnad) liksom fastnar lite grann i gommen och dröjer sig kvar.

Clydeside Limited Edition

HELHET: En tropisk och fräsch whisky som har en lättare och beskhet i sig och även lite vitpepparhetta. Har dock utrymme för nån eller till och med några droppar extra tillsatt vatten för att kunna laboreras fram till den absoluta och perfekta balansen.

Ev. kommentar: En god och ganska intressant (och tropiskt blommig) whisky som har ett flertal goda nyanser och lite olika smaker att gilla och kunna bekanta sig med. Tillförs lite extra vatten ändras whiskyns karaktär en del och blir något ännu mera mjukare men där också smakprofilen ändras lite grann. Testa gärna själv!

TOTALPOÄNG: 15,75 / 20,00 

Notering: 231211, Sample/varuprov, Clydesdale AB

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 78 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *