Cotswolds Oloroso Sherry Cask (2018) 61,4%

I en exklusiv lansering enbart för Sverige och Systembolaget så släpptes idag denna rejält fatstyrkestarka Cotswolds Oloroso Sherry Cask (2018) 61,4% som är en Single Cask-buteljering (fat #2192 – 300 btl).

freddeboos.se - sample/varuprovDetta är en whisky och en singlemalt som kommer ifrån ett relativt ungt destilleri beläget strax nordväst om London. Vid destilleriet som grundades under 2013 började man fylla sina första fat under september 2014 och där man använder sig av 100% lokalt odlad råvara och där mängden av olika fattyper som används har varit stor.

 (En whiskypost baserad på ett gratis sample/varuprov som har nått freddeboos.se-bloggen)

Cotswold Oloroso Sherry Cask (2018) 61,4%

 

 WHISKY: Cotswolds Oloroso Sherry Cask
 STYRKA: 61,4% FATAD: 2018  ÅR: 2023
 REGION: England TYP: Singlemalt  PRIS: 1579 kr
 DESTILLERI: Cotswold Distilling Co SB-ART NR: 41539
 PRODUCENT: Cotswold Distilling Co LEVERANTÖR: Clydesdale AB
 ANTAL FLASKOR: 300 st DATUM: 1/12 – 2023
 FATTYP: Oloroso Single Cask (#2192),
Mina omdömen: Cotswolds Oloroso Sherry Cask (2018) 61,4%

DOFT: I den fylliga och goda doften hittas något dova och ganska mörka sherrytoner som även för med sig lite björnbär(?) och mjölkchoklad.Till utseendet är den snyggt kopparfärgad och med ganska tunna whiskylegs. Vinner mycket på att få mer tid i glaset.

SMAK: Här brer den på betydligt mer och bjuder på en härligt fyllig och stor smak. Det tidigare frågetecknet på björnbären blir till ett utropstecken! Lägg därtill en ganska stor skopa av sherrynoter av oloroso-typ och med något torrare bakgrundstoner som även har lite möbelfernissa i sig och med hintar av röda vinbär så tycker jag man börjar komma ganska nära i smakbeskrivningen av denna whiskyn.

EFTERSMAK: Långt avslut som är ganska sherrytorrt och med flertalet goda sherrynyanser att bekanta sig med. Nån droppe vatten rundar av men tycker även den blir något ännu mera vinbärssyrlig i smaken.

HELHET: En riktigt trevlig sherrynyanserad whisky som man fördel kan låta stå lite grann i glaset för att komma ännu mer på sin plats och där det finns flera goda inslag att njuta av pch upptäcka. Inte så sherrysöt utan lite mer åt det sherrystrama och mera ’vuxna’ hållet.

TOTALPOÄNG: 16,25 / 20,00 

Notering: 231127, FAN

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 210 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *