Ernst Utvalda Från Toscana (2019) 13,5%

Ett vininlägg var det ett tag sedan det gjordes här på bloggen och där jag därför tänkte fylla på med ett nytt sådant! Denna gången med hjälp av ännu ett kändisvin och där det handlar om ett vin som görs i samarbete mellan Domaine Wines och Ernst Kirchsteiger. Detta röda vinet är framställt med 100% ekologiska druvor (Sangiovese och Merlot) och kommer ursprungligen ifrån flera vingårdslägen i Toscana.

Ernst Utvalda Från Toscana (2019) 13,5%Ernst Utvalda Från Toscana (2019) 13,5% (nr 79635) 99 kr (75 cl)
Italien, Toscana

vin_skala2_s

 

Sb’s notering:
”Mycket fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, choklad och kryddor”

Mitt omdöme:
I doften hittas lite svag fruktighet och trevliga toner av solmogna körsbär. Helt ok och ganska gott!

Smakmässigt hittas en del fatiga inslag som har en del strävhet i sig och där det finns en ganska hög nivå av fruktsyra. Här finns också en lite kryddighet som kommer fram mer mot slutet. Dock tycker jag inte den fullt ut är lika tilltalande i smaken som den upplevdes i doften.

Det är som sagt nånting i den som stör, nån kombo som inte riktigt går ihop (med mina smaklökar) och som gör att den av mig får endast 2/5 p. Nja, lite bättre än så här kan du väl allt Ernst för 99 spänn!?

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 50 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *