Berry Bros & Rudd Islay Blended Malt Scotch Whisky “The Classic Range” 44,2%

Ibland när man bara vill ”komma hem” i smakerna och där man vill ha en god whisky med gärna lite rökighet i så är det för egen del självklart att man styr kosan åt Islay-hållet… Denna för min del nya Berry Bros & Rudd Islay Blended Malt Scotch Whisky “The Classic Range” 44,2% tror jag släpptes redan nån gång under 2018 och har lyckats undgå min radar. Ända fram tills nu.

En rökig blended ifrån Islay – vad kan gå fel? 😀

Detta är en whiskypost baserad på en till freddeboos.se införskaffad flaska av denna whisky.

Berry Bros & Rudd Islay Blended Malt Scotch Whisky “The Classic Range” 44,2% Berry Bros & Rudd Islay Blended Malt Scotch Whisky “The Classic Range” 44,2%
 WHISKY:  Berry Bros & Rudd Islay Blended Malt Scotch Whisky “The Classic Range” 44,2%
 STYRKA:  44,2%  ÅR: 2018  ÅLDER: NAS
 REGION:  Islay  TYP: Blended  PRIS: 585 kr
 DESTILLERI:  ?  SB-ART NR:   83107
 BUTELJERARE: Berry Bros & Rudd  LEVERANTÖR:  Clydesdale AB
 ÖVRIG INFO:  –
Mina omdömen: Berry Bros & Rudd Islay Blended Malt Scotch Whisky “The Classic Range” 44,2%

DOFT: Det är en ganska distinkt och relativt kraftfull rå och maltig torvton som först möter upp i doften och där den bakomliggande Islay-rökigheten ligger på vänt. Tycker inte det är frågan om nån jättebrutal rök här utan där det mera är de råa, äkta nyanserna som pratar här. Även den blekfisgula färgnyansen som drar åt utspätt citronvatten talar sitt tydliga språk. Precis som man vill ha det, skall tilläggas!! Här finns inga färgjusteringskulörer inblandade eller smak som har kylfiltrerats bort… 😉

SMAK: Det är en ganska rå torvton som tar taktpinnen när man smakar på den och där det även här finns en ganska fyllig och tydlig rökighet. Utan att för den skull vara överdrivet kraftfull eller obalanserad utan mera som ett understödjande komplement till smaken. Visst, lite rökigt är det allt men det är ju ändå en whisky med blandat innehåll ifrån Islay som finns i glaset. 

EFTERSMAK: Nu börjar dock de mer rökfyllda inslagen ta lite mera plats och där den torkade råa torvigheten också tar ännu ett steg fram. I bakgrunden växer en värmande och något pepprig ton också fram och där slutstationen nås efter en ganska lång stund närvaro i munhållan (och med ett leende på läpparna!).

HELHET: En blended whisky ifrån Islay-paradiset och där (i alla fall mina) första tankar går mot Caol Ila i första hand men där det även även finns en del inslag som påminner mig om ung Ardbeg på bourbonfat. Jag kan ha fel (ibland har man ju det, hör och häpna!) men i min mun är i alla fall detta riktigt gott!

TOTALPOÄNG: 16,75 / 20,00

Berry Bros & Rudd Islay Blended Malt Scotch Whisky “The Classic Range” 44,2%

Notering: 240409, (FAN)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 120 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *