WM Cadenhead’s MacDuff 10 Yo (2013) 46%

Whiskyn Macduff tillverkas på Macduff Distillery, beläget i Banff, Skottland. Destilleriet grundades så sent som 1960 och har blivit känt för att producera skotsk single malt whisky under namnet Glen Deveron. Med sitt varumärke Deveron har man gjort succé på flera marknader och har under sina toppår varit nära topplistan med de fem mest säljande whiskymärkena i Skottland. MacDuff gör en lätt och fruktig whisky nästan i klassisk låglandstil.

När denna whiskyposten skrivs så har whiskyn WM Cadenhead’s MacDuff 10 Yo (2013) 46% och som lagrats på Bourbon och Oloroso Sherryfat redan hunnit att släppas (23/5-24) och där det låga antalet flaskor (60 st) som nått landet och leverantören Symposion troligtvis redan börjat att ta slut. Men här kommer i alla fall mina omdömen om denna spännande ”freebie”-sample som anlänt min whiskyblogg.

”WM Cadenhead är Skottlands äldsta oberoende buteljerare med rötter som går långt tillbaka i whiskyhistorien… ” och är man kanske sugen att läsa vidare mer om detta så hittas fortsättningen hos Symposion.

Detta är en whiskypost baserad på en till freddeboos-bloggen inkommet sampleprov (2 cl) av denna whisky.

WM Cadenhead’s MacDuff 10 Yo (2013) 46%
 
 WHISKY:  WM Cadenhead’s MacDuff
 STYRKA:  46%  ÅR: 2013  ÅLDER: 10 yo
 REGION:  Highland  TYP: Singlemalt  PRIS: 727 kr
 DESTILLERI:  MacDuff  SB-ART NR:   4166901
 BUTELJERARE:  WM Cadenhead´s  LEVERANTÖR:  Symposion AB
 NON CHILL FILTER:  ✔  NO COLORING:   ✔
 ÖVRIG INFO:  Fattyp: Bourbon och Oloroso Sherryfat, Antal flaskor (swe) 60 st
Mina omdömen: WM Cadenhead’s MacDuff 10 Yo (2013) 46%

DOFT: Tilltalande naturligt färgad whisky som drar åt Mahogny och där den första doftsniffen uppfattar är ett gäng med Cola-nappar som finns i godisaffären. Här hittas också en lätt fruktig ton samt inslag av både apelsinskal och liten touch av choklad.

SMAK: I den runda smaken är apelsintonen återkommande och där chokladen har fått lite mer kakaobeska i sig. Tycker dock att fruktigheten möjligen dragit sig tillbaka något.

EFTERSMAK: Medellångt till långt avslut där lite torrare maltighet kommer fram och där de beska tonerna är ganska ihållande tillsammans med hintar av muskotnöt.

HELHET: Överlag en god och trevlig singlemalt som känns ganska vuxen i smaken och som drar mer åt det lite torrbeska hållet än den är fruktsöt. Tycker personligen att man i smaken hittar lite mer av bourbon-lagringen än av och Oloroso-sherryfatet. Upplever den som ganska ”clean” i smaken. 

freddeboos.se - sample/varuprovTOTALPOÄNG: 16,00 / 20,00 p

WM Cadenhead’s MacDuff 10 Yo (2013) 46%

WM Cadenhead’s MacDuff 10 Yo (2013) 46%

Notering: 240608, Sample/varuprov, Symposion

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 46 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *