Black Snake, Vat 2 First Venom, 56,9%

bl_adMed ett par dagars försening så har jag nu hunnit med att smaka på det sista varuprovet ut ifrån Clydesdale AB och som släpptes den 2 dec. Detta är är den andra versionen av Blackadders nya serie Black Snake.

Detta är en typ av Solera-lagring och där man använder sig av två stora sherryfat (Vat 1 och Vat 2) och som fylls med på med whisky ifrån mindre fat och som får lagras en tid innan man tömmer av ca 2/3-delar för buteljering samt fyller på med mer whisky igen.

Vill avslutningsvis ge ett stort tack till Clydesdale och för chansen att få testa och sätta mina egna och personliga omdömen och betyg på dessa nya whiskys! 🙂 
Se alla spännande inkomna smakprover här.

blacksnake_vat2_firstvenom blacksnake

 WHISKY:  Black Snake, Vat 2 First Venom
 STYRKA:  56,9%  ÅR: –  ÅLDER: –
 REGION:  Scotland  TYP: Vatted Malt  PRIS: 708 kr
 PRODUCENT:  Blackadder International 
 LEVERANTÖR:  Clydesdale AB

 

DOFT: 3,25 Om man bortser från det lilla spritgenomslaget som finns och istället fokuserar på tonerna från det färskt träet och den goda maltigheten så finns det bra med potential i denna whiskyn. 

SMAK: 3,50 Anar svaga toner av apelsinskal, en hel del fräsch malt och samt liten smak av nejlika(?).

ESMAK: 3,25 Lite beskare toner möter sötare ett något sötare inslag och där en mera framträdande och träig ekfatsbeska långsamt växer fram.

HELHET: 3.25 En lite råare ton kan anas mellan de mera angenämare maltinslagen och tonerna från ekfatet. Lite bitter/besk smak i avrundar. Önskar lite mera avtryck ifrån sherryfatet.

TOTALPOÄNG: 13,25 p 

Clydesdale

Notering: 131203, Varuprov/sample (Clydesdale)

[Musiktips:] ”Just play it out LOUD!”
   

(Visited 31 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *