McCarty´s Single Malt Whisky, 42,5%, USA (Clear Creak Destillery)

Från USA och Clear Creak Destillery kommer denna singlemalts-whisky och som via whiskyimportören Clydesdale AB finns tillgänglig för inköp ifrån Systembolagets butikslager från och med den 1 dec för 689 kr. Denna unga (3 år) whisky är gjord på rökigt malt som har importerats ifrån Skottland och fick 2008 hela 96 poäng i Jim Murray’s The Whiskey Bible.

McCarty´s Single Malt  Whisky, USA (Clear Creak Destillery)

Region: USA, Styrka: 42,5%, Pris: 689 kr SB-Art nr: 10476

MITT BETYG: 15,75 av 20,00

DOFT/UTSEENDE: (3,75) Söt och med en ganska maltig och fruktig doft. Ett visst rökinslag finns där också även om den inte känns jätterökig.

SMAK: (4.25) Början och inledningen på denna whisky känns riktigt smakfull och är väldigt  inbjudande.  Rökmässigt så är detta inte frågan om nått Islay-monster med dunderrök undan en lite mera mjukare variant som kombinerar den lite fruktiga/maltiga smaken på ett mycket angenämnt sätt.

EFTERSMAK: (3,75) Välbalanserat avslut och där röken hänger med en liten stund efter att man har svalt. Känns kanske aningens tunn mot slutet men detta är definitivt en god whisky och väl värd att pröva. Känns inte så sträv eller torr utan mer söt till karaktären och där man även hittar en del frukttoner.

HELHET: (4.00) Kul med en Amerikansk whisky och en singelmalt med mycket tydliga skottska influenser och som känns väl genomarbetad och elegant och med ett visst rökinslag som gärna hade  fått vara ännu större för min del. Denna kan jag definitivt tänka mig att köpa minst en flaska utav! 🙂

Notering: 121127, (Clydesdale – sample)

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 28 times, 1 visits today)

2 svar på ”McCarty´s Single Malt Whisky, 42,5%, USA (Clear Creak Destillery)”

  1. Låter ju som en ganska ok whisky även att den är från USA och ingen Bourbon… Men jag är nog allt lite skeptiskt 😉

    1. Kan ju i ärlighetens namn säga att jag inte heller hade så höga förhoppningar på denna utan förväntade mig en viss parfymdofts-liknande whisky i vanlig ordning ifrån staterna… men tji fick jag, då detta visade sig vara en angenäm, lite smårökig (ja, kanske t.om lite mer än smårökig) wirre med skotsk karaktär. (malten kommer ju därifrån) Kändes nästan som vilken speysidare som helst. och hade jag inte vetat att den kom från USA så hade jag nog inte gissat på det… (nu har ju ifs. mina gissningar på sistone gått helt åt h-vete, men i alla fall, hehe) 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *