Clydesdale – varuprover (augusti)

ClydesdaleI år kom julen tidigt för min del då jag idag fick ett oanmält paket hemskickat! 😀

clydesdale_prov

Oj, vad spännande! (jag gillar verkligen såna här paket!!)

Det visade sig vara samplesprov av 4 st kommande nyheter ifrån Clydesdale AB och som släpps på Systembolaget den 2 sept. (några ur beställningssortimentet)

Givetvis kommer jag i möjligaste mån försöka hinna med att snarast ge mina omdömen och sätta mina poäng på dessa whiskydroppar. Droppar som för övrigt och på förhand verkar passa ett rökwhiskyfreak som mig alldeles ypperligt och som det skall bli riktigt spännande att få prova!

Tänkte även gå händelserna lite i förväg och redan nu börja med att ge sorterna en liten förhandspresentation:

 • Akashi No Age 46% 50 cl(Clydesdale – CB092004)
  ”Från det japanska destilleriet White Oak har vi nu fått deras trevliga ”NoAge”whisky. Den består av whisky från olika fat och åldrar som blandats för att ge en så fruktig whisky som möjligt och man måste medge att dom lyckats”
 • Kilchoman 100% Islay 3nd Release 50% – (Clydesdale – CB051022)
  ”Detta är den tredej utgåvan av den mycket uppskattade 100% Islay. Den är helt och hållet producerad av råvaror från Islay förutom jästen. Man har mältat det lokalt odlade kornet på destilleriet och den är därför något mindre rökig än den vanliga utgåvan av Kilchoman, men desto mer elegant. Den är en blandning av 4 och 5-årig whisky och är begränsad till 10.000 st flaskor.”

   

 • Kilchoman Machir Bay 2013 46% – (Clydesdale – CB051012)
  ”Kanske ingen direkt nyhet men där många har efterfrågat årets tappning som är buteljerad 2013”

   

 • English Whisky Black Range Peated 43% (Clydesdale – CB078020)
  ”På det lilla destilleriet St. Georges i Norfolk, England har familjen Nelstrop verkligen lyckats med att förverkliga sin dröm om att göra whisky i England. Numera är det legendaren David Fitt som ansvarar för pannorna och som skapat denna spännande whiskyn med rökig karaktär. Trots sina 50 ppm  så kommer röken först fram efter en stund i munnen och innan dess är det fruktigheten som är dominerande”

 

Ja, som ni ser och kanske redan anat så vattnas det redan nu rejält i munnen… På återseende, inom kort! 😛

Stort tack till Clydesdale AB, som även tidigare bjussat på några varuprover.

//Fredde

(Visited 15 times, 1 visits today)

2 svar på ”Clydesdale – varuprover (augusti)”

  1. Lovar att göra mitt bästa! 😉 Intressant med en ny rackare på hela 50 ppm! Buteljerad till endast 43% känns dock kanske lite för spätt för denna English Whisky Black Range Peated men det återstår att se…

   Akashi blir också en helt ny uppleveldse för min del.

   Kilchmans båda sorter har jag ju redan lite föraningar om och där jag hoppas att deras nya 100% 3rd release inte är alltför tam, rökmässigt sett. Machir Bay håller säkert samma höga klass som förut får vi hoppas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *