Clydesdale (2014) Varuprover/Samples

Nu har vintern dragit in över landet även i den södrare delen och med den även några minusgrader och vad passar inte bättre än att sjunka ned i en skön fåtölj framför brasan och smutta på en underbar whisky. 🙂

Clydesdale är uppe på tå efter storhelgerna och ligger redan i startgroparna med en del kommande nyheter som hittas i Systembolagets beställningssortiment. Dessa lanseras under januari, februari och mars och där freddeboos.se har fått den stora äran att få känna och smaka på några samples lite grann i förhand. 

clydesdale_2014 Sorterna som kommer testas här framöver är: 

# Macallan 1997 15 Old Malt Cask 50%
# Highland Park 17 Old Particular 48,4%
# Lg4 Elements Of Islay 55,7%
# Amrut Peated Port Pipe 59%
# Glenturret 1986 26 46,8%
# Glentauchers Sherry Cask 6 65% A.D Rattray

 

I vanlig ordning så är det mina helt egna och oberoende betyg och omdömen som här på bloggen kommer att presenteras, men givetvis ett jättestort tack vill jag skicka tillbaka till Clydesdale AB för dessa smakprover!

Mycket spännande och väldigt intressant!! 😀
Och för den som är nyfiken så finns det bara ett råd att ge… Återkom inom kort!
(Se tidigare varuprover/samples)

//Fredde

(Visited 5 times, 1 visits today)

2 svar på ”Clydesdale (2014) Varuprover/Samples”

  1. Röstar för fredag hela veckan…! 🙂
   Kul också med en ny Amrut gissar jag att du tycker Peter?

   Läste dock ett inlägg nånstans (har för mig det var av vår norska whiskyvän Tone Øhrbom) och som jag är beredd att hålla med lite grann om och det är att Amruten gör sig som bäst ”unpeated”… Hur som så skall det bli riktigt kul att få se vad denna går för, det kan ju vara den bästa av dom alla… 😉

   Om man gillar rök är det givetvis också mycket intressant med en ny Elements Of Islay-whisky i form av LG4! 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *