Miltonduff 7 y.o. 46% Hepburn’s Choice

Från Hunter Laing & Co och som även är hemvisten för Langside Distillers kommer whiskyn Miltonduff och som har skapats av det nyframtagna märket Hepburn’s Choice. Under detta märket buteljerar man whisky som är lite yngre än den som vanligtvis buteljeras i Old Malt Cask-serien.

För oss Svenska konsumenter så är det Clydesdale AB som står som importör och där jag fått den äran att provsmaka några centiliter av den kommande nyheten som släpps på Systembolagets beställningssortiment den första oktober. (Stort tack till Tina Sundblom på Clydesdale för detta!) Se fler inkomna varuprover.

miltonduff7_hepburns
 WHISKY:  Miltonduff 7 (805 btl)
 STYRKA:  46%  ÅR: 2007  ÅLDER: 7
 REGION:  Speyside  TYP: Single Malt  PRIS: 619 kr
 DESTILLERI:  Miltonduff  SB-ART NR:   85151 (BS)
 PRODUCENT:  Langside Distillers  LEVERANTÖR:  Clydesdale AB

 

miltonduff7_hepburns_choiceDOFT: 3.75 En gyllenfärgad whisky som bjuder på en hel del goda dofter av söt aprikos, spannmål och lite marmelad. Anar även liten gnutta marsipan i bakgrunden.

SMAK: 3.50 Ganska distinkt och kraftfull inledning med toner av kanderad frukt, svag honung och lite passionsfrukt(?). Lite ungdomliga sprittoner tar ned den annars angenäma smakupplevelsen lite grann.

ESMAK: 3.75 Medellångt avslut som blandar både lite torrare avtryck ifrån grapefrukt med sötman ifrån vanilj och ekfaten. Gott!

HELHET: 3.75 En ung och ganska livlig whisky men som känns välkomponerad och som växer till sig med tiden i glaset. Ett liten droppe vatten kan gärna tillföras för den som känner för det.

TOTALPOÄNG: 14,75 / 20.00 p

Notering: 140929, Varuprov, Sample (Clydesdale)

Clydesdale[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 8 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *