Port Askaig 19 y.o 50,4%

Helgen kom att inledas på ett mycket trevligt sätt då vi i whiskyklubben AWC fick möjlighet till en liten oplanerad spontanprovning och där vi lyckades samla ihop i alla fall mer än hälften av vårt whiskygäng för att smaka lite medhavd whisky.

De flesta av bidragswhiskyn som fanns med vid denna aftonen hade vi tidigare redan smakat i klubben men där det också (även för min del) dök upp en helt ny whisky i form av denna lite ”hemlighetsfulla” Islay-whisky och där innehållet är ifrån ett ej angivet destilleri. Kul! (och tack alla gubbar för en genomtrevlig afton!!) 😀

portaskaig19
 WHISKY:  Port Askaig 19
 STYRKA:  50,4%  ÅR: –  ÅLDER: 19 y.o
 REGION:  Islay  TYP: Single malt  PRIS: 1.249 kr
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:   86503
 PRODUCENT:  Speciality Drinks  LEVERANTÖR:  Cask Sweden AB
 ÖVRIG INFO:  –

 

DOFT: Lätt metallisk i doften, torr rökrök med kustnära inslag och söt fruktighet. Päron, lemoncurd och ljussirap tillsammans med lite bitterbesk rökig torvighet. Yummy!!

SMAK: Smakrik whisky med inslag av citrusfrukter, jod, torv och lite pepparkrydda. Stor rökighet och en del fruktsötma också i smaken. 

ESMAK: Avslutet är sötbeskt och har en hel del torr rökighet i sig och är ganska ihållande och lätt oljig i karaktären. En riktig sugkaramell för alla rökälskare!

HELHET: En pheno(l)menal whisky som påminner ganska mycket om Caol lla och även Ardbeg. Rekommenderas!!

TOTALPOÄNG: 17,00 / 20.00 p

Notering: 161007, FAN
 
[Musiktips:]

   logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.