Old Big Peat (2016) 50%

Le Maison Du Whisky (LMWD) firar 60 års-jubileum och släpper lagom till detta en specialbuteljering av blended whiskyn Big Peat. En whiskyblandning med rejält rökiga droppar ifrån några av de välkända Islay-destillerierna Bowmore, Caol Ila, Ardbeg och Port Ellen och där jag har lyckats få tag på en sample av denna. #excited  😆 

oldbigpeat
 WHISKY:  Old Big Peat
 STYRKA:  50%  ÅR: 2016  ÅLDER: NAS
 REGION:  Islay  TYP: Blended malt  PRIS: €69.00
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  Douglas Laing  LEVERANTÖR:  Douglas Laing
 ÖVRIG INFO:  1500 btl

Mina omdömen: Old Big Peat (2016) 50%

DOFT: 4.25 En smällkaramell med sotiga, lite tjäraktiga fenoldofter som har en torrare svans av utbrunnen aska efter sig. Man kan förana en viss rivighet redan i doften. Nästan lite krispig karaktär med en underliggande dov rökridå. Underbart gott!!

SMAK: 4.25 Även smaken är REJÄLT betonad av torvrökt malt och skorstensrök. Åter en lite torrare underton som balanserar upp det hela. Ljus fyllighet med inslag av svavel, peppar och jordiga inslag. Inte så mycket beska.

ESMAK: 4.25 Brutalt. Långt. Ihållande. Värmande. Rökigt. Kryddigt. Bitande. Fantastiskt. Suveränt. GOTT!!

HELHET: 4.50 Gillar man rökwhisky gillar man detta. En härligt röknos med stora inslag av utbränd brasa, några grillkorvar, nån baconskiva med lite sälta. Ovattnad är den ganska brutal och krispigt spritig men där den goda röken mjukar upp och rundar av. Och vilken eftersmak…! (nej, denna ödslas definitivt inget vatten på!!)

Ev. kommentar: Faan, vad jag älskar när whisky smakar så här heavilypeated. Underbart!

TOTALPOÄNG: 17,25 / 20.00 p

Notering: 161126, Sample
Photocredit: NNY

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram 

(Visited 33 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *