Daftmill 2005 Inaugural Release 55,8%

Ibland har man turen med sig och när man lyckas komma över en sample av Daftmill 2005 Inaugural Release så blir man givetvis glad och där (jag tror) de 629 stycken första flaskorna ut ifrån detta destilleriet fördelades genom utlottning. Daftmill är ett av skottlands minsta och nyaste destillerier och är beläget i hjärtat av Fife och där man sig av använder sitt eget odlade korn till sin whiskyframställning.

 WHISKY:  Daftmill 2005 Inaugural Release
 STYRKA:  55,8%  ÅR: 2005  ÅLDER: 12 y.o
 REGION:  Lowland  TYP: Singlemalt  PRIS: ?
 DESTILLERI:  Daftmill  SB-ART NR:  –
 PRODUCENT:  Daftmill  LEVERANTÖR:  Daftmill
 ÖVRIG INFO:  1st Fill Bourbon, #162 of 629 btl. Cask nr: 05/02, 05/03 & 05/07

 

Mina omdömen: Daftmill 2005 Inaugural Release 55,8%

 

DOFT: Spannmålsdoftande whisky med maltiga tongångar och ett litet ljusare höinslag samt tea och marsipan. En trevlig och ganska lätt doft där jag även uppfattar lite uppfriskande menthol i de bakre regionerna. Utvecklar mera höaktighet med tid i glaset.

SMAK: Inte riktigt fullt så utvecklad smak som doften och där det finns en liten mer spritig ton som inte riktigt kan gömma sig ibland det torkade, torra höet och den ljusa sädesmalten. Här finns ett stråk av god marsipansötma att suga på och en del grapefruktsbeska inslag. Hittar även lite kanel. Med vatten kommer mer kryddighet fram och även lite kolavanilj samtidigt som beskan drar sig tillbaka och där spritigheten rundas av ganska mycket.

ESMAK: Tycker även att eftersmaken vinner på några droppar vatten och där smakerna gifter ihop sig lite mer. Kvarvarande kryddighet med en ljusare maltighet och marsipan är smaker som håller i sig längst och även en del sötma.

HELHET: Halm, spannmål, marsipan, grapefruktsbeska, maltsötma, tea och lite kryddig kanel tycker jag är de mest tongivande inslagen i denna helt orökiga Lowland-whisky och där den lätt spritiga smaken enkelt kan rundas av med lite vatten och som då faktiskt växer en del.

TOTALPOÄNG: 14,50 / 20.00 p

Notering: 180819, Sample, (PLA)
 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 31 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *