Tamnavulin Sherry Cask Edition 40%

Whiskyklubbens 71:a hemliga blindsample-prov bidrogs av medlem HHG och visade sig vara en whisky ifrån Tamnavulin och som betyder kvarnen på kullen på gaeliska, vilket destilleriet har på sin mark. Noterbart kan vara att jag faktiskt lyckades med bedriften att pricka in den! 👍💪🏆😀✔

“Tamnavulin Sherry Cask är en single maltwhisky som är destillerad i traditionell enkelpanna, så kallad pot still. Whiskyn lagrades först i tre år på amerikanska ekfat, sedan på tre olika sherryfat om 250 liter (Paez, Tevasa och Vasyma) och slutligen än en gång på amerikanska ekfat.” //Spring Wine & Spirits

Tamnavulin Sherry Cask Edition 40%
 WHISKY: Tamnavulin Sherry Cask Edition
 STYRKA: 40%  ÅR: 2019 ÅLDER: NAS
 REGION: Speyside  TYP: Singlemalt PRIS: 299 kr
 DESTILLERI: Tamnavulin  SB-ART NR: 346
 PRODUCENT: Whyte & Mackay  LEVERANTÖR:
 ÖVRIG INFO:

 

Mina omdömen: Tamnavulin Sherry Cask Edition 40%

SORT: (min gissning) Tamnavulin Sherry Editon

DOFT: Rödlättfärgad whisky som har en lite blandade doftinslag av skyesoffa, sherry. Får även lite vinösa känningar här. Övergräddad varm sockerkaka. Ingen direkt rökighet att tala om. Lite toffekola i botten.

SMAK: Choklad, sultanrussin, honung är återkommande inslag. Ganska lätt munkänsla. Lite vanilj. Gissningsvis inte över 43% och där spritigheten hålls på en lagom nivå.

ESMAK: Medellång med liten efterslängande kanelton som har lite peppar i sig tillsammans med lätta sherry toner.

HELHET: Ganska smakrik men ändå en väldigt lättsam och lågprocentig whisky utan rök. Sherryklingande toner av medelstark karaktär. Med ganska snabba, smådropppiga whiskylegs vilket talar för ganska ung whisky. En Speyside-ig sherrywhisky för vardagsbruk och som passar både nybörjare och mera erfarna whiskylovers. Lite tam men ändå ganska goda smaker.

Ev.kommentar: Är min gissning rätt så är denna whisky riktigt prisvärd.

TOTALPOÄNG: 14,50 / 20,00

Notering: 191231, FAN

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.