SMWS 71.76 ”Scent With Love” (2020) 8 y.o 61,2%

Tänkte idag bjuda på mina helt personliga omdömen och betyg på en sample av en nyligen under 2020 lanserad SMWSThe Scotch Malt Whisky Society-buteljeringering med namnet SMWS 71.76 ”Scent With Love” (2020) 8 y.o 61,2%. Detta är en Speyside-whisky i en upplaga av endast 211 st flaskor (ifrån Glenburgie) och där lagringen har skett på First Fill Ex-Bourbon Barrel i 8 år. Detta är för övrigt min första SMWS-whisky ifrån detta destilleriet och som det nu skall bli riktigt kul att få testa! ?

”Perfumed aromas sent sent seductive messages of rose petals, carnations and cherry blossom as scented candles joined creme caramel and coconut.” //SMWS

SMWS 71.76 "Scent With Love" (2020) 8 y.o 61,2%
 
 WHISKY: SMWS 71.76 ”Scent With Love” (2020) 8 y.o 61,2%
 STYRKA:  61,2%  BUTELJERAD: Feb – 2012  ÅLDER: 8 y.o
 REGION:  Speyside  TYP: Singlemalt  PRIS: £44.80
 DESTILLERI:  (Glenburgie)  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  SMWS  LEVERANTÖR:  SMWS
 ÖVRIG INFO: Fattyp: First Fill Ex-Bourbon Barrel, # of bottles: 211

 

Mina omdömen: SMWS 71.76 ”Scent With Love” (2020) 8 y.o 61,2%

DOFT: Inledningsvis en ganska aprikosig doft med runda inslag av ingefära. Ovattnad kan en viss spritighet anas men jag tycker den ändå har till övervägande del mycket inbjudande och lätt blommiga inslag. Går man på djupet hittas lite vanilj, en del ekfatsinslag och bivaxkaka.

SMAK: Väldigt rund och mjuk inledning men där ingefäran snabbt växer fram och markerar tillsammans med maltsötma, honung och vanilj. Munkänslan går från melonsött till en något halmtorrare nyans där det även finns en del kryddighet.

ESMAK: Ganska brett avslut med mycket smak och lite kryddhöjande tongångar och med väl maskerad och balanserad spritighet. Hittar även lite päron mot slutet.

HELHET: En förträfflig whisky för sin förhoppningsvis unga ålder med goda och ganska mjuka smaker. Den höga buteljeringsstyrkan ger ett visst utrymme för lite extra tillsatt vatten, om man vill runda av den ännu mera. Tycker dock personligen smaken blir om något lite beskare och att den tappar lite av sin goda, lätt riviga smak och ingerfärs-kryddiga hetta.

Ev. kommentar: En god, balanserad och orökig whisky som jag gärna dricker mera utav!

TOTALPOÄNG: 16,25 / 20,00

[wp_charts title=”smws_71_76″ type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”20, 10, 25, 15, 20, 20, 15, 25, 0, 15″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 201026, Sample


Unika buteljeringar

Som vanligt för SMWS-buteljeringar är själva doft-och smakupplevelsen viktigare än ursprungsdestilleriet och där man bygger sitt ”hemliga” etikett-nummer-system kring följande exempel (10.127) där siffrorna före punkten talar om vilket destilleriet som producerat whiskyn är. Siffrorna efter punkten berättar vilken buteljering i ordningen det är ifrån just det aktuella destilleriet. (Runt om på internet finns givetvis vid det här laget och även här på freddeboos.se ganska kompletta nummerlistor för den som är”nyfiken” och som gärna vill veta vilket destilleri det är som gömmer sig bakom det chiffrerade nummret)


[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *