SMWS 58.36 ”Roll With The Punches” 59,4% (Strathisla)

Semestertider och midsommar närmar sig med stormsteg vilket jag sett fram emot en tid nu. Att bara få slappa lite, rå om sig själv lite grann och kunna njuta av det man tycker om att göra.

Att provsmaka whisky är något jag gillar och där jag via Andreas och Åsa (Lundensiskanswhisky) har fått möjligheten att ta del av ett par cl av SMWS-whiskyn 58.36 ”Roll With The Punches” 59,4%. Denna överraskade mig positivt och visade sig vara en whisky som föll mig väl i smaken. 

Om det inte skulle hinnas bli nått mer blogginlägg innan helgen vill jag också passa på och önska Er alla en riktigt Trevlig Midsommar! 🥂🍓🐸 Och kom ihåg – kvalitet framför kvantitet! 💃🏻🌴🕺 😎☀️🌡

Detta är en whiskypost baserad på en privat införskaffad sample till bloggen att kunna smaka på. 

”Heavy blows were traded between chocolate truffles and coffee before juniper berries were pinned against the ropes by marmalade and strong tea” //SMWS

SMWS 58.36 ”Roll With The Punches” 59,4% (Strathisla)
 
 WHISKY: SMWS 58.36 ”Roll With The Punches” 
 STYRKA: 59,4%  DESTILLERAD: 13 Dec, 2007  ÅLDER: 12 y.o
 REGION: Speyside  TYP: Singlemalt  PRIS: ca 940 kr
 DESTILLERI: (Strathisla)  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT: SMWS  LEVERANTÖR:  SMWS
 ÖVRIG INFO: Fattyp: Ex-Bourbon Hogshead, 1st Fill Ex-Sauternes Barrique Finish, Outturn: 268 btl.

 

Mina omdömen: SMWS 58.36 ”Roll With The Punches” 59,4% (Strathisla)

SMWS 58.36 ”Roll With The Punches” 59,4%DOFT: Guldfärgad singlemalt som har toner av söt marmelad, dov mogen fruktighet. Litet drag av mörk choklad långt där borta i en kombination av bourbonfatet som tidigare innehållit vitt Sauternesvin. Även vanilj kan hittas i doften som är riktigt god och lite sådär härligt tjockflytande.

SMAK: Här anas mera av den tidigare vinlagringen och ger whiskyn en frisk känsla av ljusa druvor, marmelad och även med en liten underliggande kryddighet. Även munkänslan är krämigt fyllig och också ganska söt. Ingen större beska att tala om i denna helt orökiga whiskyn.

ESMAK: Ett ganska ”Speyside-”aktigt avslut med en del kvarhängande fruktighet, lite avtagande kryddighet samt en god krämig sötma som ligger kvar i munnen en stund.

HELHET: En riktigt god, fyllig whisky med lite ”marmeladig krämighet” och  balanserad och elegant smak. Med ett ganska stort fatavtryck ifrån Sauternesfatet där det tidigare vita vinet kan anas och kommer fram och går igenom på ett bra sätt. Tål nån droppe vatten om så önskas då den ovattnad är ganska kraftfull, dock inte spritig. En riktigt njutwhisky för skönfåtöljen, på altanen, efter maten eller bara som den är.

TOTALPOÄNG: 16,50 / 20,00

Notering: 220620, Sample, Lundensiskanswhisky

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 32 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *