Kilchoman Genesis Harvest Stage 1 (2020) 48,6%

Det lilla destilleriet Kilchoman-destilleriet ute på Islay är ganska unikt och där man själva sår och skördar spannmålet som planterats och som växer på markerna runt om vid Machir Bay och den Atlantiska Oceanen och som sedan används till whiskyframställningen. Genesis berättar historien om skapandet av Kilchoman-whiskyn ifrån korn till flaska med önskan att återuppliva gräsrotstraditionen med gårdsdestillering och där skördetiden representerar början på denna process.

freddeboos.se har i dagarna testat en sample av denna limiterade utgåvan… 😀

 

Kilchoman Genesis Harvest Stage 1 (2020) 48,6%

 

 WHISKY: Kilchoman Genesis Harvest Stage 1 (2020) 48,6%
 STYRKA: 48.6%  ÅR:  Sep – 2020 ÅLDER: NAS
 REGION: Islay  TYP: Singlemalt PRIS: ca 650 kr (utl.)
 DESTILLERI: Kilchoman  SB-ART NR:
 BUTELJERARE: Kilchoman  LEVERANTÖR: Kilchoman
 ÖVRIG INFO: Fattyp: 70% Bourbon, 20% Pedro Ximénez, 10% Oloroso
Non chill filtered – Natural color, # of btl: 3600 st.

 

Mina omdömen: Kilchoman Genesis Harvest Stage 1 (2020) 48,6%

DOFT: Doftrik whisky med inslag av spannmål, grapefrukt, gröna äpplen och med en touch av rökighet som ökar lite grann i styrka över tid. Ganska njutbart!

SMAK: Lite mera tryck smakmässigt både i röksmaken, som har trevliga inslag av utbrunnen aska och en del bbq-toner i sig tillsammans med en underliggande och bärande maltighet som bjuder på inslag av hö, sågspång och kanske även lite mentol. Moderat beska men som ändå viker ut sig och tar lite plats. Känner inte mycket av sherryfaten, om jag skall vara helt ärlig.

ESMAK: Går ifrån god sötma till ett något lite torrare avslut där även grapefruktskänningarna återkommer lite mer fast nu i en något beskare ton. Tycker den får det att dra lite grann i kinderna och där man även anar lite mer av alkoholen, på ett lite mindre angenämt och råare sätt.

HELHET: Tycker det är hyfsat gott men ganska rått och tycker den spretar lite grann och där rökinslaget inte är det som är mest dominerande. Här är det mer spannmålsinslaget, bourbonkänslan och delar av maltigheten som skapar smakbilden och som tar för sig ganska mycket. 

Ev. kommentar: Kul att ha smakat men kanske inte riktigt min typ av Kilchoman… som jag allra helst vill ha med betydligt mera dominerande rökighet för att riktigt kunna njuta fullt ut. 😉

TOTALPOÄNG: 15,75 / 20,00

Notering: 210117, Sample (TTO)

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 7 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *