Agitator Single Malt (2021) 43%

Med vakuumdestillerad sprit och jäsningstider som pågått i en hel vecka så har det nu äntligen blivit dags att nyfiket kunna få smaka på en ny whisky ifrån ännu en svensk whiskyuppstickare och whiskymakare, nämligen Agitator ifrån Arboga. Skoj och riktigt spännande! 😃👍

Agitator Single Malt 43% heter deras nya och nyss fyllda 3-åriga whisky och som i grunden är en mix av både rökig och orökt maltwhisky och som har lagrats på fyra olika typer av fat: Bourbonfat, sherryfat, fat av ny amerikansk ek och fat av kastanjeträ. Säljstart 10 Nov, 2021.

(Detta är en whiskypost som bygger på en sample-3a som har införskaffats till whiskybloggen privat)

Agitator Single Malt (2021) 43%

 WHISKY: Agitator Single Malt
 STYRKA: 43%  LANSERAD: 2021  ÅR: (3 yo)
 REGION: Sverige  TYP: Singlemalt  PRIS: 479 kr (70 cl)
 DESTILLERI: Agitator  SB-ART NR: 54089
 PRODUCENT: Agitator Whiskymakare  LEVERANTÖR: Galatea AB
 NON-CHILL FILTERED:  NATURAL COLOR:
 ANTAL FLASKOR:  FENOLHALT:
 FATTYP: Bourbonfat, fat av ny amerikansk ek, sherryfat och kastanjefat.
Mina omdömen: Agitator Single Malt (2021) 43%

DOFT: Maltfruktig söt inledande doft med lätta inslag av svag vaniljkola och där även en touch av bourbonfat, och citrus kommer fram. Lyckas inte lokalisera själva kastanjeinslaget även om där finns nånting där bak som möjligen går lite åt det hållet. Tycker mig även ana lätta grilltoner ifrån grannen längst där bort på gatan… Gillar detta och tycker att doften vinner på tid i glaset.

SMAK: Lite träig/fatig nyans på smaken och där jag även uppfattar en svag hint av nyponsoppa(?) tillsammans av ljus sherry, vaniljkola och lätt citrus. Fruktigt söt med lite underliggande torrare nyanser. Svag rökdimma anas även här långt därborta.

ESMAK: Ganska lång där lite mer av det lätta sherryinslaget kommer fram ju längre resan går. Speciellt om man låter glaset stå ett tag och där då även en lite tydligare rökkaraktär byggs upp och kommer fram ännu mera. 

HELHET: Tycker detta är överraskande bra och har goda förutsättningar och en god grundsmak för att kunna fortsätta att utvecklas och där jag även gillar rökkaraktären på denna whisky. Med lite mer tryck i smakerna och ännu tyngre och tydligare rökighet så kan detta bli hur bra som helst framöver! Bra jobbat!

KOMMENTAR: Etikettens framsida anger ingen närmare information om ålder eller om whiskyn är kylfiltrerad eller helt fri från färgämnen…

TOTALPOÄNG: 14,00 p av 20,00 p

Notering: 211129, Sample, (TTO)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 289 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *