SMWS 105.38 ”A Grown Up Whisky For Grown Up People” 10 yo 62,2% (Tormore)

Då arbete har pågått under hela påskhelgen för egen del och där whiskydrickandet därför har fått skjutas fram lite har det nu äntligen blivit dags att först få skicka ett stort tack till Andreas och Åsa på Lundensiskanswhisky som gett mig möjligheten att få samplesprova några centilitrar av denna 10-åriga SMWS-whiskyn med beteckningen 105.38 – ”A Grown Up Whisky For Grown Up People”.

Ännu en maltwhisky ifrån den världsomspännande whiskyklubben Scotch Malt Whisky Society | SMWS och där man om man dechiffrerar kodnamnet kan få fram att detta är den 38:de buteljerade SMWS-whiskyn ifrån Tormore-destilleriet, beläget i Speyside-området på kartan över Skottland.

Mycket spännande då detta även är min allra första whisky som jag smakar ifrån detta destilleriet! 😋

”Firm, complex and perfectly balanced. This one shows fruits, spices, medicines and earthy notes, all in a perfect harmony with a superb barrel.” //SMWS

SMWS 105.38 ”A Grown Up Whisky For Grown Up People” 10 yo 62,2%
 
 WHISKY: SMWS 105.38 ”A Grown Up Whisky For Grown Up People”
 STYRKA:  62,2%  DESTILLERAD: 1 Jun, 2011  ÅLDER: 10 y.o
 REGION:  Speyside  TYP: Singlemalt  PRIS: ca 632 kr
 DESTILLERI:  (Tormore)  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  SMWS  LEVERANTÖR:  SMWS
 ÖVRIG INFO: Fattyp: 1st Fill Ex-Bourbon Barrel – Outturn: 201 btl.

 

Mina omdömen: SMWS 105.38 ”A Grown Up Whisky For Grown Up People” 10 yo 62,2%

DOFT: Fruktig, fräsch inledning med inslag av papaya(?), tuttifrutti, päron och med en finstämmig och balanserad maltighet och liten vaniljtouch ifrån bourbonfatet. Här anas även lite menthol/mynta i ytterkanten. En trevlig doft och med lite halvsega whuskylegs som till min förtjusning klibbar sig fast vid glaskanten en ganska bra stund, om än med ganska små droppar.

SMAK: Fortsatt nästan lite exotisk fruktighet med söt papaya, lite inlagda päron och där man nu även kan ana en viss underliggande fatbeska samt ett litet halstabletts-inslag. Nån droppe vatten släpper fram lite mera sötma.

ESMAK: Medellångt till långt avslut där smaken upplevs som lite torrare än inledningen och där det även kommit fram lite mer av en (för mig kanske inte helt angenäm) medicinal efterton.

HELHET: I mitt tycke en whisky med något bättre doft än smak. Trevlig exotisk fruktighet och med god, lätt maltighet. Vinner på att vattnas något för att få fram lite mer sötma men där då även det medicinala inslaget växer fram ytterligare, vilket för min del tar ned betyget något för en i övrigt trevlig maltwhisky.

Ev. kommentar: Whisky ifrån Tormore-destilleriet kommer jag definitivt att söka mera av att smaka på!

TOTALPOÄNG: 15,50 / 20,00

Notering: 220419, Sample, Lundensiskanswhisky

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 88 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *