SMWS 107.22 ”A dark abyss of bliss” 2011 9 y.o 66,1% (Glenallachie)

På min whiskyresa och mitt lilla långsiktiga projektet och delmål som går ut på att försöka smaka på minst en utgåva som The Scotch Malt Whisky Society av varje destilleri de valt att göra buteljeringar ifrån har turen nu kommit till buteljering SMWS 107.22 och där man bakom detta chiffrerade nummret hittar Glenallachie. (se karta)

”A dark abyss of bliss” är alltså en Speyside-whisky och den 22:a i ordningen ifrån detta destilleriet och där man denna gången valt att buteljera ett 2nd Fill Toasted Finish-fat vid fatstyrkan 66,1% och där Outturnen blev totalt 585 st. begränsade flaskor.

(Whiskyn som smakas idag är en egen privatinförskaffad sample av denna nu utsålda utgåvan och där ett stort tack skickas till Torsdagsdramduellen. som varit hygglig att dela med sig några centilitrar)

”Cinnamon, nutmeg and star anise combined in a heavy fruitcake topped with molasses and dates as prunes joined coffee beans in dark navy rum.” //SMWS

SMWS 107.22 ”A dark abyss of bliss” 2011 9 y.o 66,1% (Glenallachie)
 
 WHISKY: SMWS 107.22 ”A dark abyss of bliss”
 STYRKA:  66,1%  DESTILLERAD: 4 April,  2011  ÅLDER: 9 y.o
 REGION:  Speyside  TYP: Singlemalt  PRIS: 685 kr
 DESTILLERI:  (Glenallachie)  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  SMWS  LEVERANTÖR:  SMWS
 ÖVRIG INFO: Fattyp: 2nd Fill Toasted Finish – Outturn: 585 btl.

 

Mina omdömen: SMWS 107.22 ”A dark abyss of bliss” 2011 9 y.o 66,1% (Glenallachie)

DOFT: Söt, fruktig kanel med inslag av toffee och även liten touch av en nyöppnad burk målarfärg. Jag får även en lätt gummidragning i näsan här.

SMAK: Ännu större sötma. Gula plommon, honung, fruktkaka, ljusa sirapstoner och det är en värmande munkänsla som är riktigt nice! Tycker även att den inledande kaneldoften inte är riktigt lika fullt pådrivande här.

ESMAK: Söt, lång och med en liten underliggande fatsträv ton som hänger kvar en bra stund i svalget. Gula plommon, kanel, honung och söt sirap och som blir något lite kryddigare mot slutet och där nån välbehövlig droppe vatten (för min del) höjer denna ganska alkolholstarka men goda whiskyn ett snäpp! Trevligt!

HELHET: En kul, god och mycket trevlig orökig whisky med mycket smak och ganska stor karaktär. God munkänsla med både hög sötma och en del pepprighet. Dessutom bra pris med tanke på styrkan. En whisky som gärna smakas igen!

TOTALPOÄNG: 16,75 / 20,00

Notering: 220223, Sample, Torsdagsdramduellen

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 67 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *