Mackmyra Scorpions Rock ’n Roll Star (Cherry Cask) 40%

Scorpions Rock ’n Roll Star heter en single malt whisky ifrån Mackmyra och som är framtagen tillsammans med de gamla tyska hårdrockslegenderna som de allra flesta känner till. Detta är en bourbon- och oloroso-sherrylagrad whisky som fått sin slutfinish på tyska körsbärsvinfat och som jag för en tid sen har jagat fatt på en sample utav för att kunna smaka här på whiskybloggen.

Mackmyra Scorpions Rock ’n Roll Star Single Malt Whisky Cherry Cask 40%
 WHISKY: Mackmyra Scorpions Rock ’n Roll Star
 STYRKA:  40%  ÅR: 2018 ÅLDER: NAS
 REGION:  Sverige  TYP: Singlemalt PRIS: 599 kr
 DESTILLERI: Mackmyra  SB-ART NR:  83083
 PRODUCENT: Mackmyra  LEVERANTÖR: Brands For Fans
 ÖVRIG INFO: Bourbon, Oloroso, Cherry Cask Finish

 

Mina omdömen/kommentarer: Mackmyra Scorpions Rock ’n Roll Star (Cherry Cask) 40%

 

DOFT: En ganska uppiggande gråpäron/marsipan-doftande whisky. Inslag av toffee och även lite möbelfernissa. Med tid öppnar den upp sig och lite sherryinspirerade nyanser tittar också fram.

SMAK: Gråpäron, gråkartong och mandelmassa ligger långt framme i smakpaletten och där en något torrbesk ton kommer underifrån. Gråkartong och ännu lite mera torrhet bygger på tillsammans med liten körsbärssträvhet. Lite klen buteljeringsstyrka…

ESMAK: Tycker den medellånga eftersmaken drar ner den något då den karaktäristiska Mackmyra-”unkna” tonen (som jag tyvärr ofta hittar och förknippar med whisky härifrån) ger sig till känna och visar sig.

HELHET: Trots att de goda dofterna som hittades i början orkar den inte riktigt hålla de mindre goda inslagen i schack som hittas vidare i smaken. Det är en ganska torr, lätt (körsbärs?)besk smak som främst sätter sig i smakminnet och som jag får lite dåliga vibbar av. Nja…

Ev. kommentar: Är väl inte helt överförtjust i fenomenet med
”kändisbuteljeringar” heller om jag skall vara helt ärlig.

TOTALPOÄNG: 13,50 av 20.00 p

[wp_charts title=”scorpions” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”15, 20, 15, 10, 10, 15, 15, 10, 5, 15″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 200426, Sample (TTO)

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

   
logga_freddeboos
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠
Twitter / Facebook / Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.