SMWS 26.200 ”Oranges On Our Mind” (Clynelish) 61.3%

Den femte och hemliga whiskyn ut vid startfältet vid blind- och onlineprovningen – 2 Nordiska och 5 Skottar – med @jimtorarp som provningsvärd var SMWS 26.200 ”Oranges On Our Mind” 61.3%. En singlemalt som man via SMWS-numreringen kan lokalisera som en whisky ifrån Clynelish-destilleriet.

Detta är en 9-åring ifrån det skotska höglandet och som har legat hela sin tid på ett 1st Fill Ex-Bourbon-fat och där buteljeringsstyrkan landat på relativt höga 61,3%. 

”Bright and joyful with the palate more of a slap then a kiss like jalebi, spicy orange squiggles soaked in sugar syrup spiked with cardamom”

(Mitt lilla långsamtgående projekt om att försöka kunna smaka på åtminstonde en utgåva ifrån varje nummerkod och destilleri som SMWS buteljerar ifrån fortgår så sakteliga… Och skulle det råka finnas nån i min ”närmaste whiskyvänkrets” som har nån för mig ännu osmakad SMWS-whisky så är jag självklart öppen för alla förslag och där en närmare kontakt gärna får tas för ev. möjligt samplesbyte)

SMWS 26.200 ”Oranges On Our Mind” (Clynelish) 61.3%
 
 WHISKY: SMWS 26.200 ”Oranges On Our Mind”
 STYRKA:  61,3%  ÅR: 2012 (23 oct)  ÅLDER: 9 yo
 REGION:  Highland  TYP: Singlemalt  PRIS: ca. 800 kr (?)
 DESTILLERI:  Clynelish  SB-ART NR:   –
 BUTELJERARE:  SMWS  LEVERANTÖR: SMWS
 ÖVRIG INFO:  Fattyp: 1st Fill Ex-Bourbon Barrel, # of btl: 231 st
 
Mina omdömen: SMWS 26.200 ”Oranges On Our Mind” (Clynelish) 61.3%

SMWS - The Scotch Malt Whisky SocietyDOFT: Kokade frukter, apelsinskal, honung och ljus sirap är några av inslagen som jag hittar i doften på denna lätt maltiga whisky som även har lite vanilj i sig.

SMAK: Lite het kryddighet kommer fram mer i smaken efter en stund och där även inslagen av kokad malt/frukt ligger långt fram. Ganska fyllig munkänsla och där det även finns en god sötma i botten på denna trevliga chutneyn som även har lite apelsin i sig.

ESMAK: Medellångt till långt avslut som har en viss pepparhetta i sig och där även lite kokade apelsinskal fortfarande är med och stöttar upp den överlag ganska starka smaken.

HELHET: En stabil och välkomponerad whisky med god doft (som växer med tid i glaset) och en trevlig smakbild som man kan njuta av länge. Den höga buteljeringsstyrkan ger också utrymme att testa denna med nån eller några droppar vatten om man så önskar.

TOTALPOÄNG: 15,00 / 20,00

Detta var den femte (#5 – från vänster) smakade whiskyn ut ifrån onlineprovningen – 2 Nordiska och 5 Skottar – som hostades av Jim (@jimtorarp) ifrån Knieppen Whisky.

Startfältet bestod av totalt 7 st whiskys och som till en början provades helt blint och diskuterades, en och en och innan det rätta svaret avslöjades och den nästa sorten följde. Mer om provningen >>>

Startfält - SMWS 26.200 ”Oranges On Our Mind” (Clynelish) 61.3% - Whisky #5 från vänster SMWS 26.200 ”Oranges On Our Mind” (Clynelish) 61.3% - Whisky #5 från vänster

Notering: 230525, Kneippen Whisky – Onlineprovning – 2 Nordiska och 5 Skottar – Av @jimtorarp

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 66 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *