Deanston Virgin Oak 46,3%

Inleder dagens whiskypost med att tacka bloggbesökaren Philip för det inlämnade whiskytipset angående destilleriet och whiskyn Deanston Virgin Oak 46,3% och som också dagens inlägg handlar om. En för mig ej tidigare smakad singlemalt whisky som kommer ifrån den södra delen av det skotska höglandet vid orten Perthshire, strax norr om Glasgow och Edingburg och där man hämtar sitt vatten ifrån floden Teith. Denna whiskyn är ej ålderangiven (NAS) och har lagrats på Ex-Bourbon & Virgin Oak cask.

”Nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av gula päron, vanilj, macadamianötter, halm, torkade aprikoser och kryddor.” //Sb

Deanston Virgin Oak 46,3%

 WHISKY:  Deanston Virgin Oak
 STYRKA:  46,3%  ÅR:  –  ÅLDER: NAS
 REGION:  Highlands  TYP: Singlemalt  PRIS: 439 kr
 DESTILLERI:  Deanston  SB-ART NR:  85396
 PRODUCENT:  Burn Stewart  LEVERANTÖR:  Anora Sweden
 ÖVRIG INFO:  Fattyp: Ex-Bourbon & Virgin Oak cask
Mina omdömen: Deanston Virgin Oak 46,3%

DOFT: God och fatdoftande whisky med inslag av söt, krämig gräddkola, lite fruktig aprikos, vaniljfudge och muskovadosocker. Gillar den lite trögtunga och tjocka konsistensen som kan anas här redan i doften som jag dessutom upplever som bred och fyllig.

SMAK: Sirapstoner, gräddkola, aprikoser och vaniljfudge kan hittas tidigt i smaken och där munkänslan även har en del krämighet i sig och är lite så där gött ’tjock’ och simmig och nästan trögflytande. Här finns även en ganska hög maltsötma och där fatbeskan är minimal. Lite torrare stråk kommer fram i den senare delen och som följer med mot avslutet.

EFTERSMAK: Har också den en hel del karamell- och sirapssötma i sig och som bjuder på ganska runa och mjuka tongångar med en del kvarhängande kolatoner i den medellånga och avslutande delen. 

HELHET: Stabilt, gott och välbalanserat och med ganska hög sötma och där munkänslan är fyllig är min personliga beskrivning av denna goda Highland-malt. Som dessutom kan fås till ett helt rekorderligt pris.

Ev. kommentar: En god och fyllig whisky från ett destilleri jag kommer försöka utforska mera ifrån! (Och tar självfallet gärna emot fler tips på whiskys som bör smakas… eller kanske helt undvikas! 😉😄👍)

TOTALPOÄNG: 16,00 / 20,00

Notering: 231003, (FAN)

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 55 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *