MSWD Càrn Mòr Whitlaw Sherry Cask (Highland Park) 10 YO 2013 47,5%

Ifrån Morrison Scotch Whisky Distillers kommer den senaste smakade whiskyn här på freddeboos-bloggen och där det är via ett inkommet samplesprov som jag har fått möjlighet att avnjuta några droppar av denna MSWD Càrn Mòr Whitlaw Sherry Cask 10 YO (2013) 47,5%Strictly Limited Edition och som har Highland Park som ursprungsdestilleri.

freddeboos.se - sample/varuprovNär whisky ifrån Highland Park säljs vidare ut till oberoende buteljerare så är det namnet Whitlaw som används och där det är ganska sällsynt att kunna se en Whitlaw och som man så också uttrycker på MSWD’s hemsidaCàrn Mòr is our range of rare and utterly unique independent bottlings. As each release is strictly limited in batches. Once it’s gone, it’s gone! 

Denna unika whisky släpptes i beställningssortimentet den 23/10 – 2023 och om det finns några flaskor kvar av denna begränsade whiskyn så är det importören Clydesdale AB som fixar leveransen. 👍

 (En whiskypost baserad på ett gratis sample/varuprov som har nått freddeboos.se-bloggen)

MSWD Càrn Mòr Whitlaw Sherry Cask (Highland Park) 10 YO 2013 47,5%

 

 WHISKY: Morrison Scotch Whisky Distillers Càrn Mòr Whitlaw Sherry Cask
 STYRKA: 47,5% FATAD: 2013  ÅR: 2023
 REGION: Orkney TYP: Singlemalt  PRIS: 1052 kr
 DESTILLERI: Highland Park SB-ART NR: 85566
 BUTELJERARE: MSWD LEVERANTÖR: Clydesdale AB
NON CHILL FILTERED: NO COLOURING:
 FATTYP: Oloroso Sherry, Strictly Limited, (# of btl: 1789 st worldwide)
Mina omdömen: MSWD Càrn Mòr Whitlaw Sherry Cask (Highland Park) 10 YO 2013 47,5%

DOFT: Mycket trevlig doft av söta plommon och med inslag av torkade dadlar, russin och mer söt fruktighet. Otroligt läckert mörkt sherryfärgad whisky där det även finns en hint av läder/tobak och möjligen med en svag rökighet längre bak.

SMAK: Lätt kräming sherrykänsla och där man bara vill ha mer av den söta fruktigheten som drar åt russin/plommon-hållet. Den tidigare lätta rökigheten är nu nästan helt borta och där sherrykaraktären tar över hela paletten mer. Och gärna för mig för detta är riktigt gott och nått man vill suga på länge.

EFTERSMAK: Tyvärr kanske något lite kortare i finishen och som man bara vill ha mer utav! Lite svagt sherrystrama toner och lite kryddighet kommer fram mer här i den avslutande delen (som också den har en del söt fruktighet i sig).

HELHET: Sammanfattningsvis en härligt god och väldigt snyggt mörkfärgad sherrywhisky som dessutom bjuder både näsa och gom på en riktigt trevlig upplevelse. Kanske att man till och med hade hoppats på att få ett ännu större intryck av denna och där jag personligen höjer ett litet varningens finger för att kanske vattna ner denna så värst mycket mer, även om det finns ett visst utrymme kvar för det. Tycker även sherrynoterna upplevs som något ’plattare’ om man tillför mer vatten.

Ev. kommentar: Man blir ju nästan tårögd bara av att kolla på den i glaset och för min del så dricks denna helst ’neat’ som den är och där det bara är att passa på att njuta! Once it’s gone, it’s gone! 😉

TOTALPOÄNG: 16,25 / 20,00 

Notering: 240131, Clydesdale , varuprov/sample

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 131 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *