Ardbeg Kelpie (Limited Edition) 46%

Ardbeg Kelpie 46% är en ej åldersangiven whisky som fått sitt namn ifrån havets legender utanför destilleriets karga och ogästvänliga kust vid ön Islay och de inre Hebriderna. En rökwhisky som tappats och lagrats på nya ekfat (virgin oak) och som ej är kylfiltrerad.

Detta är en limiterad standardutgåva (på 60000 flaskor – :)!!!) av den tidigare lanserade Committee Releasen av Ardbeg Kelpie och skall (enligt googlade och obekräftade uppgifter) vara endast en nedvattnad version av samma whiskybatch som CR-versionen.

Läs mer om Ardbeg Kelpie Committee Release (2017) 51,7% >>>

 WHISKY:  Ardbeg Kelpie (Limited Edition)
 STYRKA:  46%  DEST. ÅR: 2017  ÅLDER: NAS
 REGION:  Islay  TYP: Singlemalt  PRIS: 999 kr
 PRODUCENT:  Ardbeg  SB-ART NR:   *slutsåld*
 BUTELJERARE:  Ardbeg  LEVERANTÖR:  Moët Hennessy Sverige
 ÖVRIG INFO:  General Release, Virgin Black Sea Oak Casks

 

MINA OMDÖMEN OCH BETYG FÖR:  Ardbeg Kelpie (Limited Edition) 46%

DOFT: 4.25 Sotiga inslag med lite dov karaktär på rökigheten. Liten maskerad gummiton med inslag av vanilj, tång, och kreosot. Tycker rökigheten ”kommer och går” lite grann. Ena stunden är den tjock och bullig och lite senare något mera anonym. Lätt lakritston och lite kartong/wellpapp kan också anas.

SMAK: 4.50 Underbar rökighet med inslag av utbrunnen brasa, sotig grillkorv. kola och svartpeppar. Lite torrare nyanser i smaken och med en efterföljande svans av lättare beska och citruston. Lite tunn i smaken.

ESMAK: 4.25 Lite avdomnade maltsmak med en djup och kvardröjande rökighet som har lite mera tillkommen kryddighet av svartpeppar.

HELHET: 4.25 Dovrökig och lätt murrig whisky som har en god och tilltalande rökighet. En rök som hämtar kraft ur djupet… Smaken däremot känns något lite mera urvattnad och orkar inte riktigt hålla jämna steg hela vägen ut och dör av och plattas ut lite grann. En hundring dyrare än CR-releasen? Baserat på det totala helhetsintrycket så kan den nog vara värd det. Fast nog saknar man lite av bettet som finns hos storebror… 😉

Ev. kommentar: Mestadels röksmak man bjuds på här. Dock känns röken lite mera bullig/bold i jämförelse med sin storebror CR. Bör vattnas ytterst varsamt eller också skiter man i det!! Edit: Lukten från det tomma glaset har en betydligt tunnare rökton efter en stund och i jämförelse med CR.

VILL JAG: Ha den på hyllan?: ✔ Ge bort i present?: ✖ (Nej! Behålls för eget bruk!! ?) Prisvärd? ✔

TOTALPOÄNG: 17,25 av 20.00 p

Notering: 180210, Sample (FAN)

Vad tycker andra whiskybloggare om samma whisky:

Whiskynörden | WhiskyTower | Tjeders Whisky | Whiskyarkivet | Whiskyspot | All Things Whisky | WhiskySaga

[Musiktips]

logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter / Facebook Instagram
(Visited 59 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *