Rock Oyster (Douglas Laing) 46,8%

Vid vårt senaste (och ännu pågående) event och som sker i regi av Amnehärad’s Whisky Club har vi samplat upp en flaska Rock Oyster (Douglas Laing) 46,8% till medlemmarna och andra inbjudna gäster för att kunna smaka av privat hemma under en förutbestämd tidsintervall och sedan frivilligt kunna betygsätta via whiskyklubbens hemsida.

Ett litet projekt för att försöka fortsätta att hålla lite liv i whiskyklubben och där tiden emellan våra vanliga klubbprovningar tyvärr har blivit allmer längre och något glesare. För övrigt så är ju detta också ett kul och ett bra sätt att kunna få smaka på whisky ihop med andra och där man genom att dela på kostnaden kan ha råd att smaka på flera olika whiskysorter. Tidsintervall: Februari månad och samplesstorleken vi smakar är 5 cl.

Här kommer mina omdömen och poäng för denna blended-whiskyn ifrån den oberoende buteljeraren (IB) och whiskyspecialisten Douglas Laing och som inkluderar whisky ifrån destillerierna som finns ute på de skottska öarna Islay, Arran, Orkney and Jura.

 WHISKY:  Rock Oyster (Douglas Laing) 46,8%
 STYRKA:  46,8%  ÅR: –  ÅLDER: NAS
 REGION:  Islands  TYP: Blended  PRIS: 489 kr
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:   85067
 PRODUCENT:  Douglas Laing  LEVERANTÖR:  Philipson Söderberg AB
 ÖVRIG INFO:  Non-chill-filtered, no coloring

 

Mina omdömen/kommentarer: Rock Oyster (Douglas Laing) 46,8%

 

DOFT: Lätt marsipanaktig doft tillsammans med lite fruktiga inslag. Här finns också några gråpäron och ostronskal. Lite mineraliska undertoner. Förnimmelse av lätta rökdimmor.

SMAK: Lite fet/oljig karaktär med inslag av vanilj, päronmos, halm och åter lite mineraliska undertoner. Lite mer sötrökighet kan också anas i smaken men som fortfarande är ganska lätt.

ESMAK: Här kommer lite mera träfatsbeska fram och lite ljusare maltinslag. Ganska kort eftersmak.

HELHET: En lätt röknyanserad och god whisky med lättare inslag av vanilj och ljusa frukter. Har även en liten torrare beskhet i sig även om smaken överlag upplevs som ganska söt.

TOTALPOÄNG: 15,50 av 20.00 p

[wp_charts title=”radarchart_rockoyster” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”15,30,35,25,15,20,25,15,15,20″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 190216, Sample, (AWC)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 10 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *