The Epicurean (Douglas Laing) 46,2%

Hösten är snart passerad och där den mörka vintern står och väntar i farstun. En utmärkt tid att tända upp brasan och ett tillfälle att kunna sitta i bästa fotöljen eller soffan och bara kunna njuta av god whisky!

Det är också av den anledningen vi brukar försöka köra nån form av whiskybox med whiskyklubben och där vi också även i år har lyckats få till en liten spännande box med tre stycken samples att kunna prova, bedöma och frivilligt betygsätta via vår klubbsida. Upplägget för i år är en helt öppen provning (med samples á 3cl av 3 st olika whiskysorter) och där vi även har med oss några inbjudna gäster som är med oss och provsmakar.

  

Första whiskyn ut för egen del från AWC och ”Höstboxen – 2018” blir denna blended med ingående malt ifrån låglandet och som kommer ifrån den oberoende Scotch Whisky-specialisten Douglas Laing.

 WHISKY:  The Epicurean
 STYRKA:  46,2%  ÅR: –  ÅLDER: NAS
 REGION:  Scotland  TYP: Blended  PRIS: 449 kr
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:   86431
 PRODUCENT:  Douglas Laing  LEVERANTÖR:  Philipson Söderberg AB
 ÖVRIG INFO:  Lowland Malt Scotch Whisky

 

Mina omdömen/kommentarer: 

DOFT; Smörblomma med vaniljinslag och en lite lätt grainaktig not. Ganska blek till utseendet men med något djupare doft. Tycker också man kan ana lite halm i botten tillsammans med lemonaddryck.

SMAK: Ganska rund och mjuk smak utan några större överraskningar. Lätta maltinslag blandas upp med lite torkad fruktighet och där citrus finns med bland vaniljtonerna.

ESMAK: Lite tamare i avslutet där lite mera grainaktiga toner visar vägen tillsammans med mera halminslag. Fortfarande en ganska rund och elegant smak även om den kanske är lite black.

HELHET: En god, orökig och väl balanserad whisky som passar många och som har goda kvaliteter. Tycker personligen den är något bättre än förväntat. Jag gillar dessutom priset och att den har hög buteljeringsstyrka!

TOTALPOÄNG: 15,50 av 20.00 p

Notering: 181118, AWC-Höstboxen 2018, Sample

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 65 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *