Nynäshamns Ångbryggeri Valsviken Vinterporter 2020 9,1%

Idag blir det åter ett ölinlägg här på bloggen och denna gången om en Porter ifrån Nynäshamns Ångbryggeri i Valsviken. Denna starka och värmande porter bryggdes med hela sju olika maltsorter och har lagrats under lika många månader.

Ölstilar runt om i världen är många och där t.ex skillnaden mellan Porter och Stout kan vara lite svårdefinierad men där man i stora drag och traditionellt har sagt att porter är sött och stout torrt, vilket förstås öven kan variera och växla lite grann. Ölet i sig, har oftast en brunsvart eller helt svart färg och som kommer av att delar av malten är hårt rostad och där man ofta både i doft och smak kan hitta inslag av kaffe, mörk choklad och mörkt bröd.  

Mitt omdöme: Nynäshamns Ångbryggeri Valsviken Vinterporter 2020 9,1%

Nynäshamns Ångbryggeri Valsviken Vinterporter 2020 9,1%Pumpernickel, rostad malt, russin och lakrits är några av inslagen som lätt kan hittas i denna Vinter Porter 2020 ifrån Valsvikens bryggeri. Ett till att börja med väldigt lågskummigt öl där det är snudd på nästan inget alls av detta. Tycker den doftmässigt känns lite tam och hade för min del kunnat få dra på lite mer i doften.

Smaken däremot är betydligt mera samlad och kraftfull och där jag tycker man kan hitta några riktigt trevliga inslag i form av runda, mörka sirapstoner, lite lakrits, espressokaffe, kavring och chokladpraliner. Överlag en god och smakrik Porter med medelhög sötma, något klenare beska och ett hyfsat gott avslut med balanserad spritighet. 

★★★★★★★☆☆☆ 7/10 p

RÅVAROR:
OG
: – | FG: – | IBU:  | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Tillfälligt sortiment

Notering: 210205, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Nynäshamns Ångbryggeri Valsviken Vinterporter 2020  SB ART.NR: 11623
  TYP: Porter  STYRKA: 9,1%
  PRIS: 42,90kr (250 ml)  LAND:
  PRODUCENT: Nynäshamns Ångbryggeri
 LEVERANTÖR: Nynäshamns Ångbryggeri
  God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *