SMWS 68.44 ”Encounter The Exotic” 8 yo 57,3% (Blair Athol)

SMWS-whiskyn som smakades och avnjöts igår under aftonen och som jag idag tänkte presentera här whiskybloggen är en privat införskaffad sample av en whisky tillverkad av Blair Athol. Denna whisky från höglandet destillerades 2011 och lades på ett återkolat hogshead-fat i 8 år och där Outturnen blev 262 flaskor. (Återigen ett stort tack till Per på Torsdagsdramduellen för möjligheten att få prova några droppar även av denna utgåvan – se även gärna tidigare smakade samples och noter av SMWS 107.22, SMWS 63.73)

”Malaga ice cream garnished with salty smoky bacon, followed by fennel sausage casserole before finishing with an iced matcha green tea latte.” //SMWS

SMWS 68.44 "Encounter The Exotic" 8 yo 57,3% (Blair Athol)
 
 WHISKY: SMWS 68.44 ”Encounter The Exotic” 
 STYRKA:  57,3%  DESTILLERAD: 15 Mars, 2011  ÅLDER: 8 y.o
 REGION:  Highland  TYP: Singlemalt  PRIS: 550 kr
 DESTILLERI:  (Blair Athol)  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  SMWS  LEVERANTÖR:  SMWS
 ÖVRIG INFO: Fattyp: Re-Charred Oak Hogshead – Outturn: 262 btl.

 

Mina omdömen: SMWS 68.44 ”Encounter The Exotic” 8 yo 57,3% (Blair Athol)

DOFT: Ganska distinkt och kraftfull doft där fänkol, tea och honung möter upp och tar en stor del av paletten. I bakgrunden lite kokta grönsaker, halm och en del ljus malt. För mig en något speciell doft som behöver lite tid att bli helt bli vän med, även om den inte är otäck utan mera åt det skarpa, dock ej spritiga hållet. Spännande ändå på nått sätt och intressant att få utforska.

SMAK: Mera halm- och ljus maltighet i den orökiga smaken och där lite mera pepprighet bryter fram ur den något dova och kokta grönsaksbuljongen som även har lite brännande ingefära i sig.

ESMAK: Ganska lång med stigande kryddig ton som är ganska torr och har en svag beska i sig. Ovattnad finns här även en viss spritighet som slår igenom men som inte helt avskräcker och där räddningen finns endast ett par droppar vatten bort men där hela smakbilden då blir lite grötigare.

HELHET: Kanske inte riktigt min typ av whusky och där det både doft- och smakmässigt säkerligen finns andra whiskys där ute i världen som garanterat spöar detta. Men den har ändå nånting intressant över sig och med lite utmanande inslag som det är ganska spännande att få dyka ner i och försöka fördjupa sig mera i.

TOTALPOÄNG: 15,00 / 20,00

Notering: 220320, Sample, Torsdagsdramduellen

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 57 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *