Gotland Whisky Isle of Lime Salvorev (2023) 6 y.o 46%

Idag 5/6-23 släpps det ännu en spännande och svensk ö-whisky! 

Denna nya Gotland Whisky Isle of Lime Salvorev (2023) 46% är en 6-årig singlemalt som har fått en inledande lagringstid på ex-romfat i fem år för att sedan avslutas på fat av svensk ek och amerikansk ek under den sista tiden (total lagringstid ca. 6-7 år). Detta är en mindre utgåva på ca 4000 flaskor och som släpps på Gotlands tre Sb’s-butiker i Visby, Hemse och Slite samt även för beställning via Sb’s hemsida.

”Från Fårö och förbi Gotska Sandön sträcker sig det marina reservatet Salvorev, var hårda klippor uppenbarar sig vid lågvatten. En idyllisk plats för sjöfåglar att landa och sälar att sola. Men historiskt har klipporna varit allt annat än idyll.

Östersjöns siste pirat – den mytomspunna Petter Gottberg – var känd för att locka skepp på grund innan han plundrade den dyrbara lasten. Vad han gjorde av rikedomarna är okänt.

Och hur Du skapar din egen mytomspunna historia med den romfatslagrade skatt du håller i handen, är helt upp till Dig.” //Gotland Whisky

Detta är en whiskypost baserad på en ’freebee-sample’ till freddeboos-bloggen.

Gotland Whisky Isle of Lime Salvorev (2023) 46%
 
 WHISKY: Gotland Whisky Isle of Lime Salvorev
 STYRKA: 46%  ÅR: 2023 ÅLDER6 y.o
 REGION: Sverige (Gotland)  TYP: Singlemalt PRIS: 538 kr (50 cl)
 DESTILLERI: Gotland Whisky  SB-ART NR:  39392
 PRODUCENT: Gotland Whisky  LEVERANTÖR: Gotland Whisky
 ÖVRIG INFO: Fattyp: 5 år på ex-romfat, finish på fat av svensk ek och amerikansk ek. Antal flaskor: ca. 4000 st
 
Mina omdömen: Gotland Whisky Isle of Lime Salvorev (2023) 46%

DOFT: Guldgyllengul whisky med en inbjudande och god doft av smörkola, kastanj och en del känning av det ingående romfatet. Här finns också en lättare ananasfruktighet som täcker upp bakifrån.

SMAK: Rund och lätt ekfatsekig inledning där även lite romkaraktär kan anas tillsammans med en viss pepprighet. Jag gillar detta! Tycker dock inte den vinner så mycket på att vattnas.

EFTERSMAK: Medellång till lång eftersmak där jag även tycker mig kunna känna små, små små instick av en underliggande rökighet tillsammans med de ganska söta romnyanserna och den goda kolatonen.

HELHET: En svensk whisky ifrån landets största ö Gotland och som i min mun får klart godkänt! Gillar smörkolatonen och den framväxande pepprigheten som växlar upp och som ackompanjeras fint av det underliggande rominslaget.

Ev. kommentar: En av de bättre Gotland-whiskys jag smakat! Bra jobbat! 👏👍

TOTALPOÄNG: 15,00 / 20,00 p

Gotland Whisky Isle of Lime Salvorev (2023) 6 y.o 46% Gotland Whisky Isle of Lime Salvorev (2023) 6 y.o 46% Gotland Whisky Isle of Lime Salvorev (2023) 6 y.o 46%

Notering: 230605, Varuprov/sample (Gotland Whisky)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 228 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *