Dimple 15, 40% (blended)

Så blev det under den gångna helgen dags att rycka folien och i glada vänners lag få känna lite på det senaste taxfree-inköpet och som jag inte tidigare har smakat på men hört ganska goda lovord om. En 15-årig Dimple, en blended-whisky med innehåll av både grain- och maltwhisky ifrån bl.a Glenkinchie och Linkwood. 

Dök på denna i en lokal mataffär utanför hotellet på Teneriffa och då den endast kostade 300 kr så fick det bära eller brista… Dessutom behövdes lite ny bjudwhisky kompletteras i skåpet. 😉

dimple_15
 WHISKY:  Dimple 15
 STYRKA:  40%  ÅR: –  ÅLDER: 15
 REGION:  Scotland  TYP: Blended  PRIS: 300 kr (taxfree)
 DESTILLERI:  Haig  SB-ART NR:   –
 BUTELJERARE:  Haig  LEVERANTÖR:  Haig

 

DOFT: 3.50 Svag nyanserad smörkolaton blandat med inslag av vanilj och ett litet spritigt instick.

SMAK: 3.50 Choklad och apelsin á la romerska bågar är en tanke som först dyker upp. Kolan och vaniljen hittas också i smaken ganska lätt. Tyvärr också även lite grann av de spritiga tongångarna som ger smaken en liten ”billighetsnyans” vilket är synd då själva grundsmaken i sig funkar bra i min gom och känns ganska rund.

ESMAK: 3.25 Nånstans kring medellångt avslut med en något mera pepparkryddig ton som växlar upp. Några flera lager finns dock med på önskelistan för en något mera fyllig dimension.

HELHET: 3.50 De goda smakinslagen lyckas inte riktigt fullt ut att vinna matchen mot de medföljande spritiga tongångarna, vilket drar ner betyget något. (Det kan också vara så att det är ett större och genomträngande grain-inslag som jag känner och uppfattar som en mera spritig nyans(?)) Detta är dock en trevlig vardagswhisky som funkar finfint som bjudwhisky och där även utseendet på flaskan kan vara en liten stämningshöjare… 😉 ”also known as Dimple Pinch in the USA”.

TOTALPOÄNG: 13,75 / 20.00 p

Notering: 150401, FAN

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på
freddeboos-playlist med gött TUNGGUNG!!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:Twitter Facebook Instagram
(Visited 33 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *