Bergslagens Point Blank 8 yo 58%

Point Blank heter Bergslagens Destilleri senaste utgåva och som är en singlecask-buteljering av ett madirafat på 225 liter. Denna caskstrength-whisky framställdes ursprungligen av det numera nedlagda Grythyttan Whisky i Lillkyrka. (Denna whiskyposten är baserad på en privat införskaffad sample).

Bergslagens Point Blank 8 yo 58%
 WHISKY: Bergslagens Point Blank
 STYRKA: 58%  ÅR:  2011 BUTELJERAD: Jan – 2020
 REGION: Sverige  TYP: Singlemalt PRIS: 895 kr (50 cl)
 DESTILLERI: Grythyttan Whisky  SB-ART NR: 80424
 BUTELJERARE: Bergslagens  LEVERANTÖR: Bergslagens
 ÖVRIG INFO: Single Madeira Cask (225 liter),  Totalt antal flaskor: #408

 

Mina omdömen: Bergslagens Point Blank 8 yo 58%

DOFT: Läckert mörk sherryfärgad whisky där man doftmässigt får leta lite grann. Röda bär, toffee och dadlar är några av inslagen jag tycker mig kunna uppfatta av denna svagt doftande madeiralagrade whisky som även ger hintar om att ha en del sötma i sig.

SMAK: Lite mer tryck finns i smaken och där de goda madeiranyanserna kommer fram lite mer och som även bjuder på en liten torrare efterklang tillsammans med en hel del russinsötma och liten fruktig underton.   

ESMAK: Sötman får ganska snabbt sällskap av de lite torrare inslagen och där även de röda bären är tongivande tillsammans med russin/dadlar och där även en del kolaaromer är närvarande.

HELHET: En ganska söt, orökig whisky som har en förhållandevis rund munkänsla men som det ändå har ett ganska bra bett i sig. Några droppar vatten hjälper till att öppna upp den mera och där jag även tycker att sötman växer fram ännu mer. Nackdelen är att man tappar lite av det goda trycket… 

Ev. kommentar: Tycker den blir något bättre med vatten, trots att den blir något lite mjäkigare… ?

TOTALPOÄNG: 15,25 / 20,00

[wp_charts title=”bergslagens_pointblank” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”20, 20, 30, 25, 15, 15, 20, 15, 5, 20″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 200311, Sample, (TTO)

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 14 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *