Macleod’s Highland Single Malt 40%

’A Sensory Voyage Through the Whisky Regions of Scotland’ är en träffande överskrift för whiskyn som kommer ifrån den oberoende och familjeägda Ian Macleod Distillers och som är en av Scotlands stora whiskyproducenter och där man buteljerar whisky ifrån de olika whiskyregionerna.

Highland Single Malt är en av de olika utgåvorna som i dagsläget finns att tillgå här i landet på Systembolagets sortiment och är en whisky ur den lägre prisavdelningen och som kommer ifrån och representerar det skottska höglandet.

Macleod's Highland Single Malt 40%
 WHISKY: Macleod’s Highland Single Malt
 STYRKA: 40%  ÅR: 2020  ÅLDER: 8 yo (?)
 REGION: Highland  TYP: Single Malt  PRIS: 299 kr
 DESTILLERI:  SB-ART NR:   82995
 PRODUCENT: Ian Macleod  LEVERANTÖR:  Cask Sweden AB

 

Mina omdömen: Macleod’s Highland Single Malt 40%

DOFT: Mjuka, runda tongångar av fruktig malt, aprikos, äpplemos och smör. Lite tam pga den låga styrkan. Ingen större rökighet att tala om.

SMAK: Något lite mera tryck i smaken men ändå med en ganska rund, lätt brödig munkänsla där inslagen av torkad frukt ligger långt fram och där även lite honung kommer fram.

ESMAK: Avslutet bjuder inte på några större krusiduller utan följer på doftens och smakens redan inslagna spår och är en ganska len, mjuk och med en lätt elegans. God men lite händelselös.

HELHET: God sprit och en kvalitativ vardagswhisky som även passar den kanske något mindre erfarna whiskydrickaren. Kan även rekommenderas för den som vill ha något lite mindre alkoholstarkt whisky.

Ev. kommentar: En bra bjudwhisky att alltid ha hemma i whiskyskåpet!

TOTALPOÄNG: 14,50 / 20.00 p

Notering: 200331, FAN

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *