Milk & Honey Classic Single Malt 46%

Ifrån Israel (med ca 300 soltimmar om året) kommer min senast smakade singlemalt och där man i det varma och soliga medelhavsklimatet i Tel Aviv har destillerat, lagrat och buteljerat denna whisky.

Milk & Honey Classic Single Malt 46% är en ung och ny whisky med bara har 3 år på nacken och är (enligt nätuppgifter) landets första producerade singlemalt. Denna whisky är en kombination av ex-bourbon- och STR (Shaving, Toasting and Re-Charring) fat som tidigare innehållit Israeliskt vin.

 

Milk & Honey Classic Single Malt 46%

 

 WHISKY: Milk & Honey Classic Single Malt
 STYRKA: 46%  ÅR:  2019 ÅLDER: 3 yo
 REGION: Israel  TYP: Single Malt PRIS: 916 kr
 DESTILLERI: Milk & Honey Distillery  SB-ART NR:
 BUTELJERARE: M&H   LEVERANTÖR:
 ÖVRIG INFO: Fattyp: Ex-Bourbon & Red Wine STR casks, Antal flaskor: 10.000 st

 

Mina omdömen: Milk & Honey Classic Single Malt 46%

DOFT: Inbjudande söt vanilj-ig doft med ganska hög sötma och en lättare ekighet i botten. Här finns också en ganska stor andel honungs-inspirerade tongångar i form av bivax och sötvarm honung.

SMAK: Stor sötma inledningsvis där mina tankar går åt hållet ljus sirap, honung och vanilj. Ganska rund och mjuk smak med svaga ekfatsreferenser i bakgrunden och där även än viss torr maltighet framträder. Längst fram på tungspetsen finns en något tilltagande pepprighet. Hittar ingen direkt rökighet eller nån större beska att tala om.

ESMAK: Möjligen att den blir något lite torrare ju längre resan går och där även pepprigheten stjäl lite mera av intresset. Tycker den har ett medellångt avslut och där man i bakgrunden fortfarande hittar en viss ekighet tillsammans med lite krämig vanilj och söt honung.

HELHET: Överlag och i min mun faktiskt och betydlig bättre än förväntat. Kul! Detta är dock en ganska söt whisky men som (till viss del) balanseras upp något av den mjuka ekfatsbeskan och där de kryddiga inslagen bryter av på ett positivt sätt. Saknar möjligen lite komplexitet och där ett större djup hade kunnat lyfta den ett snäpp till. 

Ev. kommentar: Kanske blir lite i sötaste laget för min personliga smak men här finns potential och det skall bli intressant att se vad framtiden för med sig… Om inte annat en spännande flaska för hyllan.

TOTALPOÄNG: 14,25 / 20,00

[wp_charts title=”milkhoney_classic” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”20, 15, 25, 20, 20, 15, 15, 20, 5, 10″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 201115, Sample

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *