Rock Island Global Traveller’s Edition (Douglas Laing) 48%

Whisky som kommer ifrån den stora och oberoende whiskyfirman Douglas Laing har väl nog de allra flesta whiskydrickare säkerligen i någon form hört talas om tidigare och där man ifrån Laing-familjen har kunnat se ett flertal utgåvor som hållit hög kvalitet, både i dåtid och närtid. (Remarkable Regional Malts, Big Peat, Scallywag, Timorous Beastie, The Epicurean, The Gauldrons)

Idag tänkte jag bjuda på mitt omdöme för deras blended-whisky som har namnet Rock Island och som man också har under sin flagg och där man använt sig av whisky ifrån några av de skotska destillerierna som håller till på de whiskytillverkande öarna Islay, Arran, Jura och Orkney. Denna versionen är för övrigt deras Global Traveller’s Edition och som kommer i den lite större storleken 100 cl.

Detta är en whiskypost baserad på en privat införskaffad sample (3 cl) till freddeboos-bloggen.

Rock Island Global Traveller's Edition (Douglas Laing) 48%
 
 WHISKY:  Rock Island Global Traveller’s Edition
 STYRKA:  48%  ÅR: 2020 ÅLDER: NAS
 REGION:  Scotland  TYP: Blended PRIS: ca 874 kr (£67)
 DESTILLERI:  –  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  Douglas Laing  LEVERANTÖR:  Douglas Laing
 ÖVRIG INFO:  Global Traveller’s Edition. No Chill Filtered, No Colouring
 
Mina omdömen: Rock Island Global Traveller’s Edition (Douglas Laing) 48%

Rock Island Global Traveller's Edition (Douglas Laing) 48%DOFT: Ljust halmfärgad whisky med lätta inslag av kokade frukt, torkat gräs och liten citrusklingande ton i ytterkanten. Torkad frukt, hö och en lite hint av gummirök kan också hittas.

SMAK: Torkad/kokad frukt, spannmål, hö och lite vegetabiliska inslag ligger långt fram i smaken där även lite gummirök kommer fram tillsammans med en del maritima inslag, en del askighet och ett litet stick av svartpeppar.

ESMAK: Ett ganska balanserat avslut som har en del sötma i sig, lite kokad frukt och Rock Island Global Traveller's Edition (Douglas Laing) 48%torkat gräs. Underifrån kommer en medelrökig ton fram som älven har liten kryddig ton i sig. Ingen större beska att tala om men där en lite strävhet växer fram mot slutet.

HELHET: En fyllig och stabil och blended med en god och medellätt rökighet och som har ganska stora inslag av torkad/kokad frukt, honung och även lite peppar. Kanske något lite mainstream i sin helhet, kan jag tycka men ändå en ganska trevlig och lättdrucken blended-whisky.

TOTALPOÄNG: 15,25 / 20,00

Notering: 230514, (TTO)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 102 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *