Selected Malts – Sound of Islay – Bunnahabhain – Sherry Finish 52,4%

Inom ett par dagar kommer single malt whiskyn Selected Malts – Sound of Islay – Bunnahabhain – Sherry Finish 52,4% att släppas för alla rökwhiskyälskare här i landet – Releasedatum 27 Mars

Detta är ännu en whisky och en ny skapelse av whiskyentusiasterna bakom Selected Malts och där man denna gången har blandat några olika fat med singlemalt ifrån Bunnahabhains rökiga linje Statoisha. Detta är en begränsad upplaga på endast 663 st flaskor och där man har använt sig av ett PX Sherryfat 60 liter och ett 128 liters fat. Dessa kom att införskaffas på Islay och vid uppstarten av Selected Malts.

Sound Of Islay – Bunnahabhain 2017

”Vi älskar att fira saker. Det kan vara vad som helst, en födelsedag, roliga events eller varför inte ett jubileum. Ända sedan vi träffades för första gången på skotsk mark har vi funderat över att någon gång hylla den plats där allt en gång startade på ön Islay. Det var precis där i sundet mellan Islay och Jura vid färjeläget Port Askaig som vi klev i land på Islay för första gången tillsammans. Längst upp i detta sundet ligger Bunnahabhain Distillery som alltid legat oss varmt om hjärtat och inte minst dess rökiga whisky. Eftersom faten införskaffades alldeles i början av Selected Malts karriär så var det jackpot när vi insåg att de hade utvecklats mycket snabbare än förväntat.” //SM

Detta är en whiskypost baserad på till freddeboos-bloggen inkommen sample (3 cl) av denna whisky.

Selected Malts - Sound of Islay - Bunnahabhain - Sherry Finish 52,4%

 
 WHISKY:  Selected Malts – Sound of Islay – Bunnahabhain – Sherry Finish
 STYRKA:  52,4%  ÅR: 2024  ÅLDER: 6 år
 REGION:  Islay  TYP: Singlemalt  PRIS: 599 kr (50 cl)
 DESTILLERI:  Bunnahabhain  SB-ART NR:   85149
 BUTELJERARE:  Selected Malts  LEVERANTÖR:  Selected Malts
 ÖVRIG INFO:  PX Sherry – Sep 2017 – Nov 2023, # flaskor: 663
Mina omdömen: Selected Malts – Sound of Islay – Bunnahabhain – Sherry Finish 52,4%

Selected Malts - Sound of IslayDOFT: Här möts man av en ganska sherryfylld doft som har en stor del rökiga inslag i sig. Otroligt gott och mycket inbjudande! På djupet hittas fruktiga toner som har en del god sötma i sig och som varvas med en del torvighet.

SMAK: Lite kryddiga inslag i en god sherrykombo tillsammans med en del underliggande fatbesk ekighet. Fyllig smak som även bjuder på en trevlig rökighet som står ut lite grann och där även lite återkommande torvighet kan hittas.

EFTERSMAK: Lång och fyllig med avrundade sherrytoner med en del kryddig fatbeska och med ett litet saltstänk som balanseras mot den något avtagande rökigheten.

HELHET: Mycket smakrik och välkomponerad whisky med flera lager och lite kontraster. Här finns goda sherrytoner som har lite fatbeska i sig och en god bakomliggande torvig rökighet. Även en del fruktiga nyanser kan också hittas tillsammans med en god kryddighet som också ligger kvar en stund. Tål nån försiktig droppe vatten som också rundar av den något.

TOTALPOÄNG: 16,75 / 20,00

VILL JAG: Ha den på whiskyhyllan? ✔ Ge bort i present?: ✔ Prisvärd? ✔ Rekommenderas? ✔

Notering: 240324, Sample/Varuprov, Selected Malts

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠
Twitter / Facebook / Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠
Twitter / Facebook / 

(Visited 223 times, 2 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *