Caperdonich 21 (1992) 51,5% Old Particular (Douglas Laing)

Sista sampleswhiskyn ut ifrån det mycket uppskattade provningspaketet med nyheter ifrån Clydesdale AB är en whisky ifrån ett stängt och nu rivet destilleri vid namn Caperdonich. Detta är en buteljering som ingår i Douglas Laings whiskyserie Old Particular och som släpps på SB kl. 10:00 idag. (se fler inkomna samplesprover)

caperdonich_21
 WHISKY:  Caperdonich 21 Old Particular
 STYRKA:  51,2%  ÅR: 1992  ÅLDER: 21
 REGION:  Speyside  TYP: Single Malt  PRIS: 1.479 kr
 DESTILLERI:  Caperdonich
 SB-ART NR:  84389
 PRODUCENT:  Douglas Laing  LEVERANTÖR:  Clydesdale AB

 

DOFT: Frisk, god fruktighet inledningsvis och med ett par droppar vatten i så växer en härlig päronton fram. Ovattnad kan en liten spritton anas men med ett par droppar vatten så mjuknar den i kanterna.

SMAK: Ekfatsnyanserad whisky med ganska mycket smak och med en liten sötare och krämig ton i bakgrunden. En god och rak whisky som inte tar ut svängarna så mycket.

ESMAK: Medellångt och med kvardröjande ekfatstoner, svag citrusnyans och lite stram läderskärpskänsla

HELHET: En whisky som med fördel vattnas (varsamt!) lite grann och som utvecklar mer smak om den får stå och öppna upp sig lite grann. (ett litet tips och en användbar tumregel säger att en whisky bör stå orörd i minst antalet år i minuter innan man smakar på den) Prislappen kan kännas något dyr vid en första anblick men å andra sidan så kommer det inga flera droppar nånsin mer ifrån detta rivna destilleriet…

TOTALPOÄNG: 14,00 av 20,00 p 

Notering: 140601,  FAN (Varuprov, Clydesdale)

Clydesdale[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 6 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *