Laphroaig Cairdeas 51,4% (2014)

De sköna baden, både inomhus och utomhus vid Loka Brunn har varit min tillflyktsort under ett par dagar och där jag även har passat på att avnjuta några medhavda samples.

Detta är året Feis Ile 2014-buteljering ifrån Laphroaig och som är en NAS-whisky och har lagrats på 1st fill bourbon casks, Amontillado hogsheads. Spännande och kul att jag lyckades få tag på några droppar av denna då jag gillade fjolårets port wood-version ganska mycket. 🙂

 laphroaig_cairdeas2014
 WHISKY:  Laphroaig Cairdeas 2014
 STYRKA:  51,4%  ÅR: 2014  ÅLDER: NAS
 REGION:  Islay  TYP: Single Malt  PRIS: ca 900 kr
 DESTILLERI:  Laphroaig  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  Laphroaig  LEVERANTÖR:  –

 

laphroaig_cairdeas_2014DOFT: 4.00 Överraskande lätt i doften och där man (i alla fall jag) hade hoppats på lite mera kräma i rökigheten. Havskustssältan kan dock anas mellan de även något tillbakahållna maltinslagen. Känns lite väl lätt och där jag även hittar en liten obestämd doft som jag tycker går lite grann åt tvål/schampo-hållet(?)

SMAK: 4.00 Även smakmässigt viker den oväntat av lite grann och känns inte alls så rökig utan har lite mera vinösa inslag. God men lite speciell är mitt första intryck och men där jag ställer ett litet frågetecken över den klena rökigheten som har en lite småbesk och torr nyans över sig men som nästan helt saknar de askiga och svavelhaltiga inslagen. 

ESMAK: 3.75 Eftersmaken känns lite surbesk och har ändå en liten del rökighet i sig. Lyckas dock inte övertyga mig helt.

HELHET: 3.50 Upplever detta som en ganska vinös whisky och som har en lite surbesk ton över sig. Den har en del goda inslag men saknar lite grann i själva rökavdelningen. Hyfsat god men detta är tyvärr en av de sämre Laffar jag har smakat this far…

TOTALPOÄNG: 15,50 / 20.00 p

Som lite ”plåster på såren” så har jag i alla fall fått ett lysande tips om var vi AWC kan försöka hålla nån av våra framtida whiskyprovningar… #göttläge #lokabrunn 😉lb_vatten

Notering: 140722, Sample (NLA – Fb)

[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.