Arran Heavily Peated Sherry Cask 50%

Vid Amnehärad´s Whisky Club så var i Januari åter turen kommen för undertecknad att stå för månadens hemliga blindsample (á 3 cl) och som de andra medlemmarna får smaka, betygsätta och gissa sorten på. Vi råkade dock bli något försenade med hela denna omgången och som därav fick förlängas en månad. 

Nåväl, lite sent om sider kommer här i alla fall mina helt egna smaknoteringar för denna singlemalt som är producerad vid Lochranza Distillery och har sin hemadress på ön Arran.

Arran Heavily Peated Sherry Cask 50%

 WHISKY: Arran Heavily Peated Sherry Cask
 STYRKA: 50%  LANSERAD: 2021  ÅR: NAS
 REGION: Isle of Arran  TYP: Singlemalt  PRIS: 549 kr
 DESTILLERI: Lochranza  SB-ART NR: 501
 PRODUCENT: Arran Whisky  LEVERANTÖR: Symposion AB
 NON-CHILL FILTERED:  NATURAL COLOR:
 ANTAL FLASKOR:  FENOLHALT:  –
 FATTYP: Heavily Peated Sherry Cask
 ÖVRIG INFO:

 

Mina omdömen: Arran Heavily Peated Sherry Cask 50%

Arran Heavily Peated Sherry Cask 50%SORT: (*Bidragare*)

DOFT: Söt med härlig sherrykaraktär och med en underliggande rökighet i mellanregistret. Här hittas även choklad, russinpraliner och aprikos.

SMAK: Tjock, trögflytande ja nästan klibbig skulle jag vilja påstå att munkänslan är när man smakar på den. Riktigt nice whisky med goda sherrysmaker av russin, dadlar, plommon och där även en lätt nötighet kan anas. Liten syrlighet kommer också fram och som balanserar upp fint och där min enda egentliga önskan är att själva rökinslaget kunde för min del ha fått vara mycket större.

EFTERSMAK: Lite mer sötsyrliga inslag i den avslutande delen och som har en lätt till medelrökig efterklang. Även lite gräddkola och vanilj kommer fram. Kanske att det rökiga inslaget förstärks något ju närmare botten på glaset man kommer.

HELHET: Bättre än förväntat för min del och en whisky som både prismässigt och smakmässigt levererar riktigt bra och är lättdrucken. Detta dricks gärna igen!

TOTALPOÄNG: 17,00 p av 20,00 p

Notering: 220228, AWC-sample #87, (FAN)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *