BOX Private Bottling ”Sweet, Fruity & Dignified” (2015) 61,5%

Många, om inte de allra flesta nystartade eller unga destillerier brukar i nån form ofta kunna erbjuda inköp i privata fat eller fatandelar för att hålla expansionen och destilleringen igång och för att kunna få ett extra tillskott till sin ekonomi. Svenska forna Box Whisky som grundades under 2010 och som sedan efter namnbytet 2018 heter High Coast Whisky är inget undantag och har också även dom haft och fortfarande har möjligheten till att göra privata fatinköp.

Whiskyn som smakades på under gårdagens afton kommer ifrån just ett privatfat (ankare) ifrån forna BOX (numera High Coast Whisky) och som jag fått den stora äran att prova ett par cl utav. Whiskyn som lades på fat under våren 2015 har fått det beskrivande namnet ”Sweet, Fruity & Dignified” och detta tycker jag låter riktigt spännande och ses verkligen fram emot att få smaka! (Stort tack Andreas!) 

En whiskypost baserad på en privat införskaffad sample till freddeboos-bloggen.

BOX Private Bottling ”Sweet, Fruity & Dignified” (2015) 61,5%
 
 WHISKY: BOX Private Bottling ”Sweet, Fruity & Dignified” (2015) 61,5%
 STYRKA: 61,5%  FATFYLLD: 150416 BUTELJERAD: 210510
 REGION: Sverige  TYP: Singlemalt PRIS:
 DESTILLERI: BOX (High Coast Whisky)  SB-ART NR: 
 PRODUCENT: BOX (High Coast Whisky)  LEVERANTÖR:
 ÖVRIG INFO: Fattyp/recept: Privatfat (2015-704), Orökig, 2nd Filled Bourbon – Antal flaskor: 63 st
 
Mina omdömen: BOX Private Bottling ”Sweet, Fruity & Dignified” (2015) 61,5%

DOFT: Som också namnet antyder är doften söt, fruktig och ganska rund i sin framtoning. Lite mjuk vanilj kommer bakifrån tillsammans med en bred och fyllig maltighet. Med svaga ekinslag och lite spannmål.

SMAK: Lite mer händer i smaken och där ekfatsinslaget tillsammans med murrig maltighet tar lite större roll och trycker tillbaka sötman något och där mer pepprighet tillkommit. Svaga vaniljstråk i bakgrunden.

ESMAK: Här finns också en något fatbesk underton som kommer fram mer mot slutet och även nånting som är lite syrligt. Harsyra/lemon? Fortfarande med ganska hög maltighet och med hintar av gräddkola efter en liten försiktig droppe vatten.

HELHET: En god och orökig whisky som bjuder på ganska mycket doft och smak. Mjuka och maltiga tongångar möter lite grövre ekfatsinslag och där sötman går mot en förlorad rond mot den mera underliggande fatbeskan.

Ev. kommentar: Kul att få smaka på en orökig privatbuteljering! 

TOTALPOÄNG: 15,50 / 20,00

Notering: 221026, Sample, (APÅ, Lundensiskanswhisky)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *